2014-08-27-schoolbereikbaarheidskaartSINT-PIETERS-LEEUW: – Volgende maandag start het nieuwe schooljaar. Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw promoot om te voet, met de fiets of met de bus naar school te komen, vooraleer men de wagen neemt.
Hiervoor maakte de gemeente 9 schoolbereikbaarheidskaarten. Deze kaarten geven een duidelijk, overzichtelijk plan dat de veiligste schoolroutes aangeeft naar de verschillende Leeuwse scholen.

Schoolbereikbaarheidskaart
Veilig, aangenaam en milieuvriendelijk naar school, daar is het om te doen. Misschien wist jij nog niet wat de veiligste routes voor fietsers en voetgangers van en naar school zijn? Op deze 9 kaarten vind je ze gemakkelijk terug. Te voet of met de fiets via veilige en autoluwe invalswegen naar school, parkeren op veilige plaatsen, gebruik maken van het openbaar vervoer, … Jij doet toch ook mee ?
Zoek op de schoolbereikbaarheidskaart uit hoe jij de school veilig kan bereiken. Vergeet ook niet de tips voor de verschillende verkeersdeel-nemers eens door te nemen.
Ook de knelpunten op de schoolroutes en in de schoolomgeving worden in kaart gebracht, alsook alle wegen die al dan niet geschikt zijn om veilig naar school te fietsen of te voet te gaan. Al deze knelpunten en fiets- en voetgangersroutes worden samengebracht op een plattegrond om uiteindelijk tot de veiligste schoolroutes te komen.

De bereikbaarheidsplannen voor de 9 lagere scholen kunnen ook geraadpleegd worden via:
www.sint-pieters-leeuw.be/content/downloads_cats/record.php?ID=213

2009-09-22-VBS-fietsers-2Ga je met de fiets naar school?
– Draag kledij in heldere kleuren met reflecterende elementen of plaats reflecterende banden op de rug en zijkant van je rugzak of boekentas zodat je goed zichtbaar bent in het drukke verkeer.
– Stippel een veilige route uit, de snelste route is niet altijd de veiligste.
– Laat je fiets graveren met jouw uniek rijksregisternummer. Dit maakt de fiets minder aantrekkelijk voor dieven.
– Ga naar www.gevondenfietsen.be voor de volgende graveeracties
– Zorg steeds voor een stevig fietsslot en maak de fiets met het fietskader vast aan een fietsenrek.

2014-04-25-bus_De-Lijn_geen-dienstMet een bus van De Lijn naar school.
Op www.buzzynet.be kunnen jongeren zelf tips en weetjes lezen over reizen met de bus of tram. Ze vinden er ook een checklist voor de eerste schooldag en een leuke quiz.
Download hier een folder met handige tips en tricks. Zo geraak jij op die dag probleemloos naar school en terug.

Jan Desmeth,Schepen van Mobiliteit: ” We hebben als gemeente gekozen om geen derde betaler regeling uit te werken (nvdr. zoals in Beersel – www.beersel.be/nieuwsdetail.aspx?id=814), maar wel om te investeren in meer en comfortabele bushokjes en goede verhoogde opstapinfrastructuur. Vroeger zag je vooral bushokjes voor haltes richting Brussel. Nu investeren we ook meer en meer in bushokjes richting Halle.”

%d bloggers liken dit: