koeltoren-Electrabel-DrogenbosDROGENBOS / SINT-PIETERS-LEEUW: – De gascentrale van Drogenbos, die voor een klein stukje op grondgebied Sint-Pieters-Leeuw ligt, gaat ten vroegste in oktober 2015 dicht.

In april 2014 kondigde uitbater Electrabel nog de sluiting aan van de centrale. De centrale van Drogenbos is met 460 MW de krachtigste gascentrale van het land.
De gascentrale produceert nu alleen elektriciteit op piekmomenten of bij onverwachte stroomtekorten. Hierdoor is het openhouden van de centrale niet langer rendabel.

Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, hoopt dat de centrale na volgend jaar nog kan opgenomen worden in de zogenaamde “strategische stroomreserve”. Elektriciteitsproducenten krijgen dan een subsidie om gascentrales te heropenen als dat nodig blijkt.

%d bloggers liken dit: