SINT-PIETERS-LEEUW: – De Rode Kruis afdeling Sint-Pieters-Leeuw organiseert in oktober, november en december verschillende opleidingen rond AED-toestellen. Die Automatische Externe Defibrillatoren kunnen een leven redden in geval van hartstilstand.


(Op 03/03/16 gaf het gemeentebestuur het goede voorbeeld – zie artikel – klik hier)

Elke dag krijgen bijna 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 7 % overleeft dit. Nochtans is de kans op overleving 70 % als het slachtoffer de eerste drie à vier minuten wordt gereanimeerd. Daarom is Hartveilig belangrijk. Hartveilig wil zoveel mogelijk mensen met een plotse hartstilstand helpen.

Sinds 2015 is Sint-Pieters-Leeuw een hartveilige gemeente. Het gemeentebestuur kocht 5 AED-toestellen aan die geografisch verspreid werden over de hele gemeente: de hoofdbibliotheek, WZC Zilverlinde/LDC Meander, het Wildersportcomplex, A.J. Braillard en CC De Merselborre. Via de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis worden er ook dit jaar opleidingen gegeven aan de inwoners om te leren werken met AED-toestellen.
Opleiding volgen

2015-05-29-reanimerenGeïnteresseerd in een opleiding?
Schrijf je snel in via de website van het Rode Kruis – klik hier. De opleidingen gaan door in de site Brabantpoort (Pepingensesteenweg 250.02 te Sint-Pieters-Leeuw) telkens van 19 tot 22 uur op de volgende dagen:
12 oktober 2016
26 oktober 2016
9 november 2016
23 november 2016
7 december 2016
21 december 2016

2015-12-16-hartveilige-gemeente-opleidingen_eerste-hulp_AEDIn de AED-opleiding leren cursisten:
– hoe ze een plotse hartstilstand snel kunnen herkennen
– hoe ze anderen moeten waarschuwen
– hoe ze hartmassages en beademingen kunnen toedienen in afwachting van de AED
– hoe ze de AED kunnen herkennen
– hoe ze de AED moeten gebruiken bij de reanimatie
– hoe ze een gereanimeerd slachtoffer moeten bijstaan tot het hulpteam arriveert

%d bloggers liken dit: