SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw telde tot voor kort twee AED-toestellen (automatische externe hartdefibrillatoren) die ter beschikking staan van het Rode Kruis. Eén toestel staat in hun ambulance en het andere is standby tijdens grote evenementen zoals de jaarmarkten. De gemeenteraad keurde in de lente de aankoop van vijf semi-automatische AED toestellen met de bijhorende kasten goed en er wordt ook een onderhoudsbudget voorzien. De toestellen worden geografisch verspreid over de hele gemeente: de hoofdbibliotheek, WZC Zilverlinde/DC Meander, het Wildersportcomplex, AJ Braillard en CC De Merselborre.
2015-11-26-Sint-Pieters-Leeuw_hartveilige_gemeente_02
Burgemeester Luc Deconinck: ” In het raam van de noodplanning was het de unanieme wens van de gemeenteraad om verspreid over de gemeente een aantal vaste AED-toestellen ter beschikking te hebben. Er werd gekozen voor een vijftal strategische plaatsen. Ik ben blij te kunnen aankondigen dat dit nu gerealiseerd is“.

Het college van burgemeester en schepenen onderschreef daarnaast vandaag de samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis om officieel een hartveilige gemeente te worden. Hiermee engageert het gemeentebestuur zich om zijn inwoners via de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis de nodige opleidingen te geven. Daarnaast zullen de personeelsleden van de gemeente een AED-toestel leren gebruiken.
Ter gelegenheid van de persvoorstelling konden de leden van de gemeenteraad het goede voorbeeld geven en zich reeds inschrijven voor de cursus.

Schepen voor Volksgezondheid en Welzijn, Lucien Wauters: ” Hoewel ik hoop dat deze AED-toestellen zoveel mogelijk in de kasten kunnen blijven hangen, is het toch een hele geruststelling dat deze toestellen, in geval van nood, voorhanden zijn. De Opleidingen die worden georganiseerd, moeten ervoor zorgen dat er accuraat kan worden gereageerd.
2015-11-26-Sint-Pieters-Leeuw_hartveilige_gemeente_01
De voorzitter van de plaatselijke Rode Kruis, Luc De Tobel, overhandigde bij deze gelegenheid het officiële certificaat van hartveilige gemeente aan het gemeentebestuur.

Cursus volgen
Geïnteresseerd in een opleiding? Schrijf je dan snel in via http://www.act.rodekruis.be . De opleidingen gaan door op 16 december 2015, 13 en 27 januari en 10 en 24 februari 2016.
Meer info: Erik Devillé diensthoofd sociale en welzijnsdienst 02 371 63 27

%d bloggers liken dit: