SINT-PIETERS-LEEUW: – Het college van burgemeester en schepenen onderschreef op 26 oktober 2015 (Zie artikel – klik hier) de samenwerkingsovereenkomst met het Rode Kruis om officieel een hartveilige gemeente te worden. Hiermee engageert het gemeentebestuur zich om zijn inwoners via de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis de nodige opleiding te geven.
Donderdagavond gaven de burgemeester samen met enkele schepenen en gemeenteraadsleden het goede voorbeeld en volgden de themales “Reanimeren en defibrilleren Hartveilig”.

In deze themales georganiseerd door Rode Kruis afdeling Sint-Pieters-Leeuw leren de cursisten reanimeren onder leiding van Leo Vanderstraeten. Wanneer ze dat onder de knie hebben, leren ze defibrilleren: ze gebruiken een automatische externe defibrillator (AED)
zoals de gemeente er onlangs  5 heeft geinstalleerd. Zo is er nu een AED toestel aan de hoofdbibliotheek, WZC Zilverlinde/DC Meander, het Wildersportcomplex, AJ Braillard en CC De Merselborre.

Ook u kan de gratis cursus volgen (één avond gedurende 3 uur)
Geïnteresseerd in een opleiding? Schrijf je snel in via de website van het Rode Kruis, www.act.rodekruis.be (zoek op: Sorteer op afstand vanaf gemeente: Sint-Pieters-Leeuw).
Op de volgende dagen wordt een opleiding georganiseerd in onze gemeente:
23 maart 2016
13 april 2016
27 april 2016
18 mei 2016
De opleidingen gaan door in de Brabantpoort, Pepingensesteenweg 250.02 te Sint-Pieters-Leeuw, telkens van 19.00 tot 22.00 uur.

Meer info: Erik Devillé, diensthoofd sociale en welzijnsdienst – T 02 371 63 27 – erik.deville@sint-pieters-leeuw.be

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: