SINT-PIETERS-LEEUW: – Om iedereen aan te moedigen de eigen stoep en straat proper te houden, wordt er dit jaar een zwerfvuilactie georganiseerd tussen de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel!
De drie gemeenten nemen het tegen elkaar op en trachten elk het grootste aantal inwoners aan te zetten om voor eigen straat en deur te vegen.

2015-03-09-persvoorstelling-zwerfvuilactie2015_b
De actie bestaat uit 2 delen:’Ik veeg voor eigen straat’ en ‘Ik veeg voor eigen deur’.
De gemeente die het meeste inwoners (procentueel ten opzichte van het totale aantal inwoners) kon overtuigen om deel te nemen wint en gaat met de eer van “zwerfvuilvrije gemeente” lopen. Een aantal schepenen uit de verliezende gemeente(n) en/of stad moeten als wederdienst een straat, plein, wijk,… in de winnende gemeente of stad opruimen.
Uit alle inwoners die deelnemen aan de actie “Ik veeg voor eigen deur” wordt één winnaar per gemeente/stad geloot die een mooie prijs wint.

2015-03-28-zwerfvuilactie_2015_ik_veeg_voor_eigen_straatIk veeg voor eigen straat
De zwerfvuilactie start met een grote opruimdag op zaterdag 21 maart. We nodigen je uit om op die dag je straat op te ruimen. Samen met enkele buren of misschien wel alle inwoners van je straat, is het ongetwijfeld nog plezanter! Aanmelden kan hier. De gemeente voorziet het nodige opruimmateriaal en haalt ook het verzamelde afval op.

2015-03-09-zwerfvuilactie_2015_ik_veeg_voor_eigen_deurIk veeg voor eigen deur
Vanaf zondag 22 maart start de wedstrijd écht. Vegen voor je eigen deur moet altijd, maar nu kan je er ook iets mee winnen! Hoe neem je deel?
Veeg je stoep of straat, hang het straatnaambordje dat begin maart in je bus valt/viel voor je raam. Kies zelf wat van toepassing is “Ik veeg voor eigen straat” of “Ik veeg voor eigen deur”. Om kans te maken op een prijs registreer je je door hier te klikken.

2015-03-09-zwerfvuil-opruimenschepen van Milieu en Groen, Gunther Coppens: ’Halle en Beersel daagden elkaar vorig jaar uit in een zwerfvuilactie en dit jaar werden wij mee uitgedaagd. We zijn met plezier op de uitdaging ingegaan, want ook voor ons als gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, is zwerfvuil een priroiteit. We voerden met de school reeds actie met het fata morgana project en vorig jaar namen reeds vele verenigingen deel aan het ‘zwerfvuilweekend’. Dit jaar valt het zwerfvuilweekend in het weekend van 22 maart. Ook dit jaar doen er weer veel verenigingen mee, maar wij willen ook individuele burgers mee verantwoordelijkheid laten opnemen voor acties tegen zwerfvuil. Daarom bedachten we samen met de collega’s van Halle en Beersel de actie ‘veeg voor eigen deur’. Mijn meter die in Vlezenbeek aan de kerk woonde, keerde iedere dag haar stoep en die was altijd proper. Moesten we dat allemaal terug doen dan waren alle stoepen proper. Het is dus een kwestie van gedeelde verantwoordelijkheid en dat willen we met dit initiatief terug aanzwengelen. ‘

Wanneer?
De zwerfvuilactie loopt van 21 maart tot en met 20 april 2015.
Wat kan je winnen?
Uit alle inwoners die deelnamen aan de actie “Ik veeg voor eigen deur” wordt één winnaar geloot die een heuse huifkartocht wint. We verloten daarnaast nog een aantal vuilblik- en borstelsets.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Meer info: dienst Leefmilieu – 02 371 63 54/53 – leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: