2017-02-22-controle-parkeren-schoolomgevingSINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf 01/03/2017 gaan de inbreuken op stilstaan en parkeren op het grondgebied Sint­-Pieters-­Leeuw gesanctioneerd worden met een gemeentelijke administratieve sanctie (Art. 8.2 van het algemeen politiereglement met gemeentelijke administratieve sancties).
In de schoolomgevingen zal er extra streng toegezien worden op het correct naleven van het verkeersreglement.

Het foutief parkeren of stilstaan op een oversteekplaats, het voetpad, op de rijbaan langs de gele onderbroken streep … kan resulteren in een gemeentelijke administratieve sanctie tot 110 euro.
Zorg er dus voor dat je je wettelijk parkeert!

De overtredingen kunnen zowel vastgesteld worden door de politie als door de gemeenschapswachten. Gelieve dus steeds gevolg te geven aan de richtlijnen van deze vaststellers indien u een gemeentelijke administratieve sanctie wil voorkomen.

Wat verstaat men onder stilstaan?
Als je stopt uitsluitend met de bedoeling om passagiers te laten in­ of uitstappen of om goederen te laden of te lossen, is er volgens het verkeersreglement sprake van een stilstaand voertuig. Is er in jouw schoolomgeving een ‘kiss and ride’ zone? Denk eraan: deze is enkel bedoeld voor voertuigen die stilstaan en niet ‘parkeren’.

Wat verstaat men onder parkeren?
Als je langere tijd stopt dan strikt nodig is om passagiers te laten in­ of uitstappen of om goederen te laden of te lossen, is er volgens het verkeersreglement sprake van een geparkeerd voertuig.
Voorbeeld: Indien je dus 5 minuten op voorhand je kind komt ophalen, sta je geparkeerd en sta je dus niet stil.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder