SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw stelt vast dat bij aanvang van het nieuwe schooljaar heel wat ouders en grootouders het niet zo nauw nemen met het parkeren in de schoolomgeving.
Daarom waarschuwt de politie dat ze deze week gaan sensibiliseren maar vanaf volgende week verbaliseren

2014-09-02-politefoto_Fout-parkeren-school_01
Mededeling van de politie van Sint-Pieters-Leeuw:
Gisteren was het weer zo ver, 1 september, start van het nieuwe schooljaar. En daar wenst natuurlijk iedereen dicht bij te zijn, letterlijk. Wij hebben op verschillende plaatsen toezicht gehouden aan de scholen, maar dat was niet zonder grijs haar te krijgen. Elke ouder wenst graag dat zijn/haar kind veilig op school aankomt, maar maakt het bijgevolg soms ONVEILIG voor anderen. De enkele foto’s hieronder bewijzen dit.

Wij zagen auto’s op het trottoir waardoor andere voetgangers op de openbare weg dienden te lopen. Wij zagen auto’s geparkeerd voor in-/uitritten of garages, waardoor bepaalde mensen niet op tijd naar hun werk konden vertrekken. Wij zagen auto’s in dubbele file of achter elkaar staan geparkeerd. Wij zagen kinderen en ouders die geen gordel droegen.

Dit zijn situaties die NIET door de beugel kunnen. Een veilig verkeer, daar dienen wij allen voor te zorgen. Wij willen niet de “zagen” zijn of de “mensenpesters” maar vanaf volgende week zullen wij niet anders kunnen dan boetes uit te delen.

DAAROM : een grote waarschuwing, deze week trachten wij te sensibiliseren. Wij trachten mensen te waarschuwen en attent te maken op hun gevaarlijk gedrag, zonder hiermee in de pen te moeten kruipen en vadertje staat te laten sponsoren. Volgende week zullen wij minder mild zijn, wie er dan over gaat, gaat onherroepelijk op de bon. En het excuus van: “het is maar voor 2 minuten” telt bij ons niet. Die 2 minuten op het trottoir, zorgt voor onveiligheid. Die 2 minuten kunnen u 110,00 euro kosten maar kunnen evengoed aan een andere persoon zijn/haar leven kosten.

Mensen, als jullie zich parkeren, kijk eens in de spiegel, kijk waar U staat en vraag u af, is dit wel conform de wetgeving, is dit wel veilig?? Enkel zo kunnen wij zorgen dat onze kinderen veilig en gezond op school aankomen.

Hierbij nog enkele foto’s van hoe het NIET moet. Wij hebben uiteraard de kentekenplaten onherkenbaar gemaakt, wij willen niemand stigmatiseren. ‘
2014-09-02-politefoto_Fout-parkeren-school_02 2014-09-02-politefoto_Fout-parkeren-school_04

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: