REGIO: – Begin 2014 ging het project ‘Pajottenland Zennevallei 14-18’ officieel van start om 100 jaar Groote Oorlog te herdenken (www.pajotzenne14-18.be). Aan de hand van collectie- en verhalendagen wordt nu op zoek gegaan naar interessante objecten, beelden en verhalen uit de regio. Om deze collectiedagen in de aandacht te brengen, start Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei vanaf vandaag met een grootschalige broodzakkenactie. Wie een brood koopt, krijgt er een bijzondere lokale getuigenis uit de Groote Oorlog bij!

Maar liefst 90.000 broodzakken zullen in ongeveer 75 bakkers uit de regio verspreid worden. Op de verpakking maak je kennis met bijzondere foto’s of objecten die het relaas vertellen van de Eerste Wereldoorlog in onze regio. Het zijn voorbeelden van de voorwerpen en verhalen waar de erfgoedcel naar op zoek is.

2014-04-28-broodzakkenactieDeelnemende bakkers in Sint-Pieters-Leeuw:

  • Hoevebakkerij De Haseleer Baasbergstraat
  • Carton Bergensesteenweg 229
  • Coppens L Bergensesteenweg 331
  • Het Lindeke Camille Leunensstraat 2
  • Coppens Gustave Gibonstraat 8
  • Josse Locus Joseph-Depauwstraat 24
  • Sint-Pieter Rink 39
  • Viviane Sint-Stevensstraat 68
  • Billens Jean-Pierre Windmolenstraat 1
%d bloggers liken dit: