PAJOTTENLAND: – Eind 2012 startte de coöperatieve en op 23 februari 2013 had de feestelijke startreceptie plaats van de Coöperatie ‘Lekkers uit het Pajottenland’(klik hier).
Nu een jaar later kunnen de coöperanten al mooie resultaten voorleggen.
2014-02-26-cvba_lekkers-uit-het-Pajottenland_dankt_Herne
De cvba Lekkers uit het Pajottenland is een producentencoöperatie bestaande uit:
Rudi Basteleus (Sint-Pieters-Leeuw) – Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) – Beverse kaasmakerij (Bever) – Duizendblad (Ternat) – Fruitburght (Bever) – Hof ter Vrijlegem (Asse) – De Lingeren (Gooik) – Het Waterhof(Gaasbeek) – Valentino (Schepdaal)

Coöperant Willy Deville: ‘ Het voorbije jaar zijn ze gestart met een webwinkel en afhaalpunten. Ook in verscheidene winkels in de regio kan je reeds onze producten vinden in de rekken. Verder zijn we met vallen en opstaan met de cvba ook naar Brussel getrokken. En weldra leveren we onze streekproducten ook aan de hypermarkten van Carrefour in de brede regio . Ook de website zal nog uitgebreid worden met nog meer geschenkpakketten.’
Frederik Vaeremans,zelfstandige leverancier van de coöperatie die ook een deel van de promotie doet vervolledigd: ‘ We hebben ondertussen ook contacten gelegd met mensen uit de Sheratongroup. We zijn bij hen langsgeweest en hebben hun laten proeven van onze producten en dat is meteen overtuigende reclame voor de kwaliteit die we leveren. ‘

Gemeente Herne koopt voor 6000 euro aandelen.
De gemeente Herne heeft als eerste gemeente in het Pajottenland en de Zennevallei voor 6.000 euro aandelen gekocht van de coöperatie “Lekkers uit het Pajottenland”. De gemeente wil daarmee de lokale producenten steunen.
Burgemeester, Kris Poelaert: ‘We willen als gemeente het voorbeeld geven om te investeren in lokale producten die zeer kwaliteitsvol zijn. Wij geloven in het concept van ambachtelijke producten en zijn voorstander van de korte keten die duurzamer en ecologisch is. We geven bij allerlei gelegenheden in de gemeente ook streekproducten als geschenk.’

Je kan de streekproducten van “Lekkers uit het Pajottenland” ook via het internet bestellen via de webwinkel:http://winkel.lekkersuithetpajottenland.be
Geef je bestelling ten laatste woensdagavond om 18u door. Je pakket wordt op vrijdagvoormiddag van diezelfde week geleverd in het door jou gekozen afhaalpunt. Jij kan je bestelling dan afhalen op vrijdagnamiddag of zaterdag.

Het bestelsysteem werkt zo: Geef je bestelling ten laatste woensdagavond om 18u door. Je pakket wordt op vrijdagvoormiddag van diezelfde week geleverd in het door jou gekozen afhaalpunt. Jij kan je bestelling dan afhalen op vrijdagnamiddag of zaterdag.
– Klavertje Vier, Zuun – Georges Wittouckstraat 45, 1600 Sint-Pieters-Leeuw – 02-378 29 85
– Het Waterhof, Gaasbeek – Donkerstraat 8, 1750 Gaasbeek
– Proxy Delhaize, Buizingen – Alsembergsesteenweg 229, 1501 Buizingen
– Of zie op onderstaande kaart.

Meer info: www.lekkersuithetpajottenland.be

18 mei 2014: Opendeurdag bij Pajotse producenten.
Jos Huwaert, Pajottenland+ : ‘Pajottenland+ werkt binnen de LEADER werking al 10 jaar voor de versterking van de plattelandseconomie. Mede daarom organiseren we op 18 mei een opendeurdag bij Pajotse ambassadeurs-producenten. Want buiten de 9 coöpreranten dragen nog 17 andere bedrijven de merknaam “Pajottenland” op hun producten en op zondag 18 mei kan iedereen dit bij verschillende bedrijven eens van nabij gaan bekijken .

%d bloggers liken dit: