2013-10-15-zwerfvuil_collageRUISBROEK: – De gemeente Sint-Pieters-Leeuw hecht veel belang aan een propere en nette leefomgeving. Om een halt toe te roepen aan zwerfvuil organiseerden de handelsvereniging ‘Ruisbroek Leeft’ en het wijkteam van Ruisbroek een tekenwedstrijd met als onderwerp ‘Stop zwerfvuil’. De kinderen van de basisscholen ‘de Wegwijzer’ en ‘Jan Ruusbroec’ werden aangespoord om een tekening te maken rond deze problematiek.
Al de ingezonden tekeningen werden tentoongesteld in de grote tent op de jaarmarkt van Ruisbroek en hieruit werden vier ‘laureaten’ gekozen.
De komende weken gaat deze zwerfvuilcampagne nog zichtbaarder in het straatbeeld aanwezig zijn: het wijkteam gaat de vier winnende tekeningen laten bedrukken op affiches en in Ruisbroek verspreiden.
Op deze wijze tracht men al de inwoners te sensibiliseren, enerzijds rond de zwerfvuilproblematiek en anderzijds rond het correct sorteren van afval. Bedankt aan alle kinderen van de Wegwijzer en de Jan Ruusbroec school voor hun getoonde inzet en engagement

%d bloggers liken dit: