SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf maandag 21 oktober 2013 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het kruispunt van de Bergensesteenweg met de in- en uitritten van Makro volledig vernieuwen. Naast een nieuwe inrichting van het kruispunt komen er ook nieuwe verkeerslichten die alle verkeersbewegingen conflictvrij zullen maken. Het kruispunt is een van de gevaarlijke kruispunten die de Vlaamse Overheid wegwerkt.
2013-10-15-wegenwerken_N6_makro-kaart-1
Veiliger kruispunt voor automobilisten en zwakke weggebruikers
Na de aanleg van de nieuwe ovonde wordt het kruispunt van de Bergensesteenweg met de in- en uitritten van Makro volledig heringericht. Ondanks de verkeerslichten blijven er toch conflicterende bewegingen mogelijk, wat voor onveilige situaties zorgt. Met de nieuwe herinrichting zal het kruispunt volledig conflictvrij verlopen. Het fietspad wordt ook heraangelegd, zodat zwakke weggebruikers het kruispunt veiliger kunnen oversteken.

Tijdelijke toegang voor parkeerterrein Makro
Het verkeer zal steeds over één rijstrook per rijrichting beschikken maar de snelheid wordt verlaagd ter hoogte van de werken. Door de werken worden ook de in- en uitritten van Makro afgesloten. Er komt een tijdelijke toegang tot het parkeerterrein dat iets meer in de richting van Anderlecht ligt. Hierdoor schuift ook de bushalte van De Lijn enkele meters op in de richting van Anderlecht. Het parkeerterrein is enkel toegankelijk voor verkeer dat vanuit Halle naar Anderlecht rijdt. Wie het parkeerterrein verlaat kan dit enkel in de richting van Anderlecht. Tijdens de werken worden immers alle middenbermen afgesloten, zodat het onmogelijk wordt om de Bergensesteenweg over te steken. Er is een omrijroute voorzien via de rotonde met de Lotstraat iets verder in de richting van Halle of via de nieuwe ovonde.

Geen werken op Bergensesteenweg van eind november tot maart
Na de herinrichting van het kruispunt van de Bergensesteenweg met de in- en uitritten van Makro worden de werken even stilgelegd. De Bergensesteenweg zal vanaf begin december tot eind februari terug beschikken over twee rijstroken per rijrichting. Op die manier wordt de winterperiode overbrugd en vermijdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vertragingen in de werkzaamheden door weersomstandigheden. Bovendien blijven de handelszaken zo goed bereikbaar tijdens de kerst- en koopjesperiode. Begin maart start de laatste fase van de werken. Tijdens deze fase, die ongeveer anderhalve maand duurt, wordt het wegdeel ter hoogte van Brantano en Retif vernieuwd.

%d bloggers liken dit: