2008-10-04-jaarmarkt-ruisbroek-2008_8SINT-PIETERS-LEEUW: – Zoals vorige woensdag tijdens een persconferentie aangekondigd werd (zie artikel) worden er deze week door de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw controles uitgevoerd op het vervoeren van levende schapen.

De politie wil hiermee de mensen opsporen die thuis hun schaap slachten. Want dit is een illegale praktijk in België.

Commissaris Christian Steens: ‘Maandag werden tot 22 uur 30 voertuigen gecontroleerd waarvan 15 met vervoer van schapen.Er werden nog geen inbreuken op dierenwelzijn vastgesteld.De 15 voertuigen met schapen waren in bezit document. Nazicht zal achteraf via woonplaats koper geschieden.

Mogelijke illegale slachting in wei.
Onze site kreeg ook een melding van een illegale slachting in een wei.

Commissaris Christian Steens: ‘ Omstreeks 19.30 uur is een melding van mogelijke illegale slachting in weide via Cic Leuven (101) binnengekomen. Onze dienstploegen waren op dat moment bezig met 2 andere dringende tussenkomsten. Enige tijd later meldde oproepster via Cic Leuven dat tussenkomst niet meer nodig was gelet personen al vertrokken waren.

%d bloggers liken dit: