SINT-PIETERS-LEEUW: – In het kader van het zonaal veiligheidsplan “overlast” hielden de verschillende wijkinspecteurs van de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw de voorbije week dagelijks toezicht naar hondenpoep.

Volgens het Gas-reglement van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw dient elke eigenaar of begeleider, die zich met een hond op de openbare weg bevindt, verplicht in het bezit te zijn van voldoende zakjes om de uitwerpselen in te bergen.

De controles werden vooral gericht naar de plaatsen waar dit probleem zich het meest stelt: in Zuun de bomenwijk en rond Zonnig Leven, in wijk Negenmanneke de omgeving van het Weerstandsplein, in deelgemeente Ruisbroek de omgeving Kerkplein en Wandelingstraat, Vlezenbeek Dorp en omliggende straten en in het centrum van de gemeente, het Colomapark, wijk Impeleer en Witte Roos.

Tijdens eerdere gerichte acties werd er preventief opgetreden. Gelet de burgers eerder gesensibiliseerd werden via diverse kanalen ( info-leeuw, strooibriefjes, website en facebookpagina politiezone), werd er nu repressief opgetreden.

In totaal werden 76 eigenaars aan een controle onderworpen, dit resulteerde in het opstellen van 6 GAS PV’s.

De overtreders zullen achteraf een boetete tussen 60 en max 250 euro dienen te betalen.
De wijkinspecteurs zullen dit gericht toezicht op regelmatige basis herhalen.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

%d bloggers liken dit: