RUISBROEK: – Bij brouwerij De Lambiek Fabriek in de Eugène Ghijsstraat 71 in Zuun heerste een gezellige drukte tijdens de eerste dag van het ‘Toer de Geuze’ weekend.

Brouwers Jozef Vanbosstraeten en Jo Panneels vertelden aan de aanwezigen hoe ze het hele productieproces zelf realiseren. Van het brouwen tot het uitrijpen van lambiek over blenden, bottelen, etiketteren en het onderhouden en herstellen van hun houten vaten en foeders.

Jo Panneels: “Het is goed druk en al van voor de start vanmorgen stopte hier een bus voor de poort. En de poort stond open dus ja, … (lacht) we zijn meteen gestart met uitleg geven. Het is echt een internationaal publiek van Belgen tot Brazilianen hebben we hier deze voormiddag al over de vloer gehad. Ik heb de indruk dat gans de wereld hier is. We krijgen heel veel vragen over het van steker overgaan naar brouwer en we zijn daar ook wat fier op! Want met de nieuwe brouwinstallatie hebben we 25 keer kunnen brouwen.

Jozef Vanbosstraeten: “We gaan vanavond moeten zien of ik nog een stem heb. De mensen stellen heel verschillende vragen wat het tof maakt, dan moet je niet altijd hetzelfde zeggen. De mensen zijn vooral geïnteresseerd in de houten vaten dat valt echt wel op. ”

Deze slideshow vereist JavaScript.

• Meer info: https://lambiekfabriek.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder