RSS

extra ANPR camera’s geplaatst in Vlezenbeek

01 Apr

SINT-PIETERS-LEEUW: – Het was al een tijdje aangekondigd (zie artikels 18/01/18 29/06/17 20/06/2017 23/10/2016) en deze week werden in vlezenbeek 3 nieuwe locaties uitgerust met ANPR camera’s op de Lenniksebaan en de Postweg. Ook op de Bergensesteenweg komen er nog extra camera’s bij in Zuun.


Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit: “Op de Lenniksebaan zal er – naast het politioneel gebruik (recherche) – trajectcontrole komen van gewestgrens tot Juwet.
Om een verplaatsing naar de Postweg te voorkomen, werd een extra ANPR camera geplaatst ter hoogte van de Sint-Annastraat zodat ook daar van gewestgrens tot bebouwde kom aan trajectcontrole kan gedaan worden.
Nog even de ijkingsprocedure en het protocol afwachten en in de loop van de zomer 2018 kan er dan gestart worden.
2018-04-01-ANPR-camera_Lenniksebaan (9)Trajectcontrole is niet populair maar wel effectief. Je weet immers als bestuurder dat dit 24u/dag en 7 d/week werkt. Zo zorgt het voor meer effect in het straatbeeld en minder geld van overtredingen naar de federale overheid en dat is toch de bedoeling.
De Lenniksebaan is overigens – na de Bergensesteenweg  – het traject waar de meeste ongevallen met slachtoffers gebeuren.Op deze objectieve basis starten we met deze trajecten
.”

 
Reacties staat uit voor extra ANPR camera’s geplaatst in Vlezenbeek

Geplaatst door op april 1, 2018 in actualiteit, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw, Vlezenbeek

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: