ANPR_camera_Sint-Pieters-LeeuwVLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts gaat trajectcontroles op gewestwegen voor de volle 100% financieren. Tot nu toe betaalde Vlaanderen slechts 50%.
Eén van de trajectcontroles komt in Sint-Pieters-Leeuw en Lennik op de Lenniksebaan.

In ruil voor de 100% financiering wil Weyts wel zelf kunnen beslissen waar de trajectcontroles komen. Vanaf 2017 moeten er elk jaar 20 tracés uitgerust worden met trajectcontrole. “Gedaan met getreuzel en lange onderhandelingen”, zegt Weyts. “Ik wil kordate controle op alle tracés waar volgens de cijfers veel verkeerslachtoffers vallen”, aldus Weyts. Voor dit jaar wil de Vlaamse overheid nog 7 trajectcontroles financieren.

2015-09-04-installatie-ANPR-camera_Vlezenbeek-02Jan Desmeth, Schepen van Mobiliteit : “Wij vernamen dat Vlaams Minister Ben Weyts de financiering van ANPR Camera’s op gewestwegen nu voor 100 % doet en dat één van de zeven locaties op korte termijn de onze is. Dat is dus zeer goed nieuws voor onze gemeente.
In de eerste fase van ons cameraplan hebben wij ANPR camera’s voorzien aan de invalswegen van onze gemeente (Humaniteitslaan, Bergensesteenweg, Postweg en Lenniksebaan).
In 2014 legden we een budget van 500.000 euro vast. Drie van de vier locaties werden inmiddels uitgevoerd in 2015 en ondersteunen onder andere dagelijks de recherchediensten van de politie. De vierde locatie (Lenniksebaan) voorzag ook een trajectcontrole voor het beter handhaven van de snelheid over een lengte van 2 km. De Lenniksebaan is na de Bergensesteenweg de plaats waar het meeste ongevallen met gekwetsten te betreuren zijn.

Twee maanden geleden vernamen we van de Vlaamse Overheid dat ons traject, toen nog in het kader van Co-Financiering, aanvaard was. Aangezien wij zelf budget hadden voorzien, is de voorbereiding om dit over enkele maanden operationeel te hebben, al volop lopende.”

Volgens Weyts kunnen de trajectcontroles bovendien ingezet worden in de terreur- en criminaliteitsbestrijding. Samen met zijn federale collega Jan Jambon mikt hij op termijn op een gebiedsdekkend web van camera’s.

1 comment

  1. Dan zouden we met gemak aan trajectcontrole kunnen doen op de postweg in vlezenbeek.
    Gewoon nog een camera bij aan van cutsem verwarming. Want op de postweg wordt dagelijks sneller gereden dan 70km ( wat al te hoog is ) .

    Mvg van een bewoner van de postweg

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: