2016-11-02-anpr_camera_risbroek__sint-pieters-leeuw_01SINT-PIETERS-LEEUW: – Gisteren werden twee ploegen van interventie van de politiezone Zennevallei vrijgemaakt om onder meer geseinde personen op te sporen. Om dit te doen werd gebruik gemaakt van de slimme camera’s aan de invalswegen van de zone.

Zo werden 13 voertuigen uitvoerig gecontroleerd, zowel de inzittenden als de boorddocumenten. 16 personen werden aan de controle onderworpen. Eén persoon bleek niet in het bezit van een geldig identiteitsdocument en werd aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Eén persoon stond geseind. Zo werd de man ook een rijverbod betekend. Een ander persoon was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis, hetgeen ook in beslag werd genomen. Als laatste werden ook vier verkeersinbreuken vastgesteld en bekeurd.

2017-05-00-gemeenschapswacht-fiets
archieffoto

Aanpakken overlast in Negenmanneke en Zuun
Het tweede opzet van de interventieploegen was ook het aanpakken van overlast. Hierbij werd gebruik gemaakt van de fietsen van de zone. De hele voormiddag werd er nazicht gevoerd langsheen diverse wandelpaden, parken en pleintjes in de wijken Negenmanneke en Zuun.
Zo werd ook een nieuwe plaats ontdekt waar restanten van druggebruik werden gevonden. De komende weken zal er dan ook verder gepatrouilleerd en gecontroleerd worden.

Iets verdachts gezien? Laat het de politie weten via het nummer 02 363 93 00.
Is het dringend? Neem dan contact op met het noodnummer 101.

%d bloggers liken dit: