RSS

Provincie telt dit jaar reeds 129.784 fietsers op functioneel fietsroutenetwerk F20 Halle – Brussel

25 Sep

RUISBROEK: – De provincie Vlaams-Brabant telt het fietsverkeer op fietssnelwegen en fietspaden van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.
Van 1 januari tot en met 31 juli van dit jaar registreerde de provincie op de fietssnelweg F20 Halle – Brussel (Ruisbroek) 129.784 fietsers.

2017-04-21-fietssnelweg_F20 (10) - Lot - Ruisbroek_fiets-tellen_fietstellus

De provincie Vlaams-Brabant werkt aan een bovenlokaal functioneel fietsnetwerk (BFF), een gemeente-overschrijdend netwerk, dat de belangrijkste gemeentelijke kernen en attractiepolen voor werken, onderwijs en winkelen met elkaar verbindt. Momenteel telt het ruim 2.400 kilometer fietsroutes en fietssnelwegen in Vlaams-Brabant’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Het gemiddeld aantal fietsers per dag varieert van 841 fietsers tot 184 fietsers. In januari en februari is het relatief kalm op de fietspaden, maar vanaf de derde maand gaan steeds meer Vlaams-Brabanders met de fiets op pad. Mei en juni zijn de drukste maanden.

 
Reacties staat uit voor Provincie telt dit jaar reeds 129.784 fietsers op functioneel fietsroutenetwerk F20 Halle – Brussel

Geplaatst door op september 25, 2017 in actualitiet, fiets, nieuws, Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw, Vlaams-Brabant

 

Tags: , , , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: