RSS

Gezellig is het mooiste Nederlandse woord voor anderstaligen

25 Sep

2017-09-25-gezelligVLAAMS-BRABANT: – Het woord ‘gezellig’ is de winnaar van de wedstrijd ‘Wat is volgens jou het mooiste woord in het Nederlands?’. Deze wedstrijd vond plaats in het kader van de NT2-campagne van de provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met ‘de Rand’ vzw en Agentschap Integratie en Inburgering.

Van ‘Aanbiddelijk’ tot ‘Zon’: in het kader van de wedstrijd ‘Wat is volgens jou het mooiste woord in het Nederlands?’ ontving de provincie Vlaams-Brabant 191 erg diverse ‘mooiste woorden’ van anderstaligen die Nederlands leren.

Deze wedstrijd organiseren we, samen met het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’, om via diverse kanalen Nederlandse lessen bij anderstalige inwoners te promoten’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Vlaams karakter.

De Amerikaan Murray Frick uit Overijse is, met zijn inzending ‘gezellig’, de gelukkige winnaar van de wedstrijd.
“Gezellig’ is volgens mij het mooiste woord in het Nederlands, omdat ‘gezellig’, meer dan ‘cozy’ in het Engels, het gevoel van enkele vrienden rond een haard op een koude, regenachtige Belgische winternachtvat. Knus, comfortabel en ontspannen, allemaal in één woord.”

 
Reacties staat uit voor Gezellig is het mooiste Nederlandse woord voor anderstaligen

Geplaatst door op september 25, 2017 in actualiteit, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: