2015-08-21-fietsautostrade-kanaal_Brussel-CharlerloiRUISBROEK / VLAAMS-BRABANT: – Het jaagdpad langs het kanaal tussen Brussel en Halle is de drukste fietsroute uit onze regio. Dagelijks worden aan de sluis in Ruisbroek 858 fietsers geteld. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de fietstelweek die RINGtv kon inkijken.

Eind september werden tijdens de fietstelweek alle fietsbewegingen geregistreerd en alle fietsersstromen in onze provincie in kaart gebracht. Met die informatie kunnen zowel lokale als bovenlokale overheden gericht hun fietsbeleid verbeteren.

De Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen lanceerden hiervoor ook een gratis FietsTelApp. Via die applicatie konden fietsers hun gefietste kilometers en de gebruikte route laten registeren.

Uit de eerste resultaten blijkt dat het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi de drukste fietsroute is in onze provincie.

fietsroute TOTAAL fietstelweek Daggemiddelde
Halle-Brussel (Sluis Ruisbroek) 6007 858
Leirekensroute (Londerzeel) 4699 671
Halle-Brussel (J.Leroystraat) 4428 633
Affligem (fietsbrug E40) 4083 583
Zenneroute (Eppegem) 3971 567
Kanaalroute (Kapelle-op-den-Bos) 2299 328

 

2 comments

  1. Zal nu in de winter wel een pak minder zijn, om 7u ’s morgens is het veel te donker om van Ruisbroek naar Buizingen langs het kanaal te rijden, dus verplicht via Bergensesteenweg te gaan om iets te zien, en een veilig gevoel te hebben.

    1. Ik ben het volledig met je eens ! Het donker heeft me 4 jaar doen twijfelen, eindelijk heb ik dan toch de stap gezet om in de winter ook te fietsen langs het kanaal, maar een prettig gevoel krijg ik er niet van . Staat op de agenda voor quick wins van de fietssnelweg.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: