RUISBROEK: – In de Fabriekstraat, ter hoogte van de voetbalvelden, heeft de gemeente de eerste van de twee bijkomende parkings aangelegd.
Parking Zuid zal over 34 parkeerplaatsen beschikken. Achter de nieuwe omheining blijft een aparte parking voor de gebruikers van de voetbalvelden.
2016-09-07-parking-zuid-ruisbroek_01
Tijdens de info- en inspraakvergadering rond het Parkeerplan Ruisbroek in februari 2016 werd de aanleg van twee bijkomende parkings geopperd.
Deze zouden aangelegd worden tegen einde 2017. Suggesties van aanwezigen om deze parkings sneller aan te leggen werden meegenomen in het besluitvormingsproces.
Tijdens de infoavond van 5 juli 2016 deelde het gemeentebestuur mee deze suggesties ter harte te nemen en zowel parking Zuid (aan de voetbalvelden) als parking Centrum (aan het OCMW) vervroegd aan te leggen en tegen eind 2016 klaar te zijn.


Schepen voor Mobiliteit Jan Desmeth: “De eerste parking is nu klaar. Parking Centrum ter hoogte van het OCMW zal in november 2016 aangelegd worden. Zo zullen beide parkings gebruiksklaar zijn vooraleer we begin 2017 met het parkeerplan Ruisbroek starten. Het invoeren van de blauwe zone en het gebruik van bewonerskaarten en individuele abonnementen zal van start gaan op 1 februari 2017.
Op woensdag 28 september 2016 organiseren we onze tweede infoavond rond het parkeerplan. We zullen er onder andere een demo houden over de manier waarop inwoners vanaf 1 november 2016 via het digitale loket hun bewonerskaart kunnen aanvragen.

Werken Fabriekstraat gestart.


Schepen voor Openbare Werken Bart Keymolen: “Nu de werken aan de Fabriekstraat officieel van start zijn gegaan hopen we met de aanleg van beide parkings het leed voor onze Ruisbroekenaars wat te verzachten.
De aanleg van 34 extra plaatsen aan het voetbalveld en binnenkort de aanleg van 45 extra plaatsen achter het OCMW is een een stap vooruit in onze ‘minder hinder ‘ aanpak.
Intensieve opvolging en doorgedreven overleg met onze aannemer moeten er ook toe leiden dat de werken voor onze burgers en onze handelaars leefbaar blijven en dat de bereikbaarheid in de mate van het mogelijke blijft behouden.
Om het ruimtegebruik in de werkzone te minimaliseren werd deze keer geopteerd om de werfkeet aan de sporthal te plaatsen

2 comments

 1. Malfroot Marcel,
  Terlindenstraat 32 7september 2016
  1540 Herfelingen

  Geachte ,
  Omtrent de werken aan de fabriekstraat te ruisbroek, Ik ben dus landbouwer van beroep en
  heb suikerbieten staan langsheen de Humaniteitslaan te Drogenbos-Vorst .
  Ik heb gisteren contact opgenomen met het gemeentehuis met de vraag welke weg ik moet volgen om gedurende de werken mijn akker te bereiken? Ik ben dus eens gaan kijken naar de alternatieve weg die mij werd voorgesteld.
  en heb goede doorgang met grote landbouwmachines vastgesteld MAAR ! ! dit in één richting en voor -3,5 ton.
  de voorziene terugweg (langs woonwijk spoorweg ) is de doorgang niet meer geschikt voor deze zelfde machines
  Mijn vraag is nu of er voor mijn situatie een afwijking mogelijk is ?
  Het rooien der bieten zou normaal gebeuren rond 25 september en dit gedurende 2à maximun3uur
  Is het mogelijk mijn vraag door te geven aan de bevoegde diensten ? Indien nog vragen aarzel niet mij te contacteren.
  Alvast bedankt voor je begrip.
  Mvg ;Malfroot Marcel

  Gsm:0486 636295

  1. De Nieuwssite ontving een antwoord van Johan Persoons,Mobiliteitsambtenaar: “De oranje omleidingspijlen -3,5ton zijn aanwijzingsborden ,geen verbodsborden.

   Zij duiden de omleiding voor het lokaal verkeer aan.

   Op deze route mag je dus ook met een voetuig +3,5t rijden.

   Waar je met een groot voertuig wel moet voor uitkijken, is dat je op deze omleidingsroute niet komt vast te zitten (vb kruispunt Boomkwekerijstraat – Brugstraat)”

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: