NEGENMANNEKE: – Vanmorgen om 09.00 uur begon de eerste wekelijkse woensdagmarkt in Negenmanneke op het Weerstandplein.


Luc Van Ruysevelt, schepen voor Markten: “Vandaag is een soort try-out, een proef-opstelling. Nog niet alle marktkramers zijn aanwezig maar we bekijken de posities van de kramen, zien of alles vlot toegankelijk is,… Volgende week woensdag is er dan de officiële opening van de wekelijkse woensdagmarkt in Negenmanneke.”

Een 10-tal marktkramers staan van 9 tot 13 uur met hun artikelen op het Weerstandplein t.h.v. de kerk. Alle kraampjes bevinden zich aan de binnenkant van het plein zodat er geen parkeerplaatsen verloren gaan.

Luc Van Ruysevelt, schepen voor Markten: ” Op deze markt zal je geen charcuterie of brood vinden. Deze kan je reeds kopen bij de lokale handelaars in de buurt.  Maar wel verse vis, vers fruit, Griekse en Thaise specialiteiten,… Enkele kraampjes stonden voorheen ook al in Negenmanneke maar verspreid over de week. Nu centraliseren we het aanbod op woensdag. Dit heeft als voordeel ook dat de mensen die op woensdagmiddag hun kinderen afhalen aan school ook nog tot 13 uur langs kunnen gaan op de markt.”

Deze diashow vereist JavaScript.


Opgelet! Wie met de wagen naar de markt komt moet er rekening mee houden dat er een blauwe parkeerzone is aan het Weerstandsplein en het eerste deel van de Gibonstraat. Vergeet dus je parkeerschijf niet te leggen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

2 comments

  1. Weeral eens ten koste van ons,die na 28 jaar trouwe dienst altijd de dupe zijn, merci Leeuw!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: