2016-09-05-museumtuin-gaasbeekLENNIK: – Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) gooit op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 de deuren van de Museumtuin van Gaasbeek open voor het publiek.
Deze keer voor een bijzondere editie want de unieke tuin in het park van het kasteeldomein bestaat twintig jaar.

Tal van exposanten zijn dat weekend aanwezig. Je kan deelnemen aan interactieve snoeidemo’s en op zondag appelen en peren proeven en kennismaken met een smaak- en geurmeester. Op een infostand van het ANB kan je met al jouw vragen over fruit en groenten terecht.

Programma opendeurweekend
– De Museumtuin is op zaterdag 10 en zondag 11 september vanaf 10 tot 18 uur gratis open voor het publiek.
– Voor de eerste maal zullen tal van exposanten aanwezig zijn met thema’s die eigen zijn aan de Museumtuin zoals leivormen, kleinfruit, kruiden,…
– Op zondag tussen 14.30 en 15.30 uur kan je deelnemen aan proefsessies van appelen en peren. Voor de eerste maal kan je ook kennismaken met een smaak- en geurmeester die zal bepalen welke smaken je kan terugvinden in een bepaalde variëteit. Een unicum in Vlaanderen.
– Het publiek kan ook ‘mee snoeien’ tijdens snoeisessies van leivormen onder begeleiding van Marcel Vossen.
– Op een infostand van het ANB kan je terecht met al jouw vragen over fruit en groeten. Ploegbaas Erik De Hauwere en zijn medewerkers zullen die praktijkgericht beantwoorden.

Kasteelpark en museumtuin Gaasbeek – Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: