VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – Vlaams minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts maakt 10 miljoen euro vrij voor het project Driefonteinebrug in Sint-Pieters-Leeuw en ook een Driefonteinebrug in Vilvoorde. Door te investeren in nieuwe bruggen, fiets- en wandelpaden in de Vlaamse Rand haalt Weyts het vrachtverkeer naar de waterweg en maakt hij de fiets een valabel alternatief voor het woon-werkverkeer. “Als ‘Vlaams Randgeval’ investeer ik in alternatieven voor de file”, zegt Weyts. “Zo wil ik het verkeer in onze regio vlot trekken”.
2014-04-25-Bergensesteenweg_file_01
Om het verkeer op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw te ontlasten, investeert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts middelen in het project Drie Fonteinebrug. De nieuwe Drie Fonteinebrug, met aansluiting op de Ring rond Brussel, zal het vrachtverkeer van de bedrijven rond het kanaal van de steenweg halen en wegleiden via de Humaniteitslaan. Het lokale verkeer wordt zo vlotter en veiliger. De zone rond het kanaal wordt ook aantrekkelijker voor nieuwe bedrijven, die op zoek zijn naar een locatie met een goede ontsluiting. Dat zal ook de werkgelegenheid ten goede komen.

2015-02-13-voet-en-fietsbrug Kanaal-3Weyts investeert tegelijk in kwaliteitsvolle fietsinfrastuctuur. De fiets- en voetgangersbrug over het kanaal in Ruisbroek wordt geflankeerd met een comfortabele fietsaansluiting naar de fietssnelweg Kanaalroute op de rechteroever. Zo wordt fietsen nog vlotter, veiliger en aantrekkelijker als positief alternatief in het woon-werkverkeer.

Het ontwerp moet klaar zijn in 2017, zodat in 2018 gestart kan worden met de bouw van de nieuwe brug. De middelen zelf, zo een 7 miljoen euro, komen uit het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU) van de Vlaamse Regering.

2014-11-26-commissie_Ben-Weyts_01Met deze investeringen komen zowat al mijn bevoegdheden bij elkaar. De noodzakelijke nieuwe bruggen komen er en zorgen voor een extra impuls voor mobiliteit en toerisme in onze Vlaamse Rand. Als Vlaams Randgeval kan ik daar alleen maar blij mee zijn.” aldus Weyts

Jan Desmeth, Schepen van Mobiliteit: “Als lokaal bestuur zijn wij heel erg tevreden met deze beslissing van Minister Weyts.
Deze brug zal een gevoelige ontlasting opleveren voor de Bergensesteenweg.
Jan-DESMETH_schepen_Sint-Pieters-LeeuwDaarenboven zal het alle zwaar verkeer van de industriezone langsheen het kanaal afleiden naar de oprit “Anderlecht Industrie”, zodat deze vrachtwagens niet langer de Bergensesteenweg doorheen Negenmanneke en Zuun moeten nemen. Samen met de aanpassingen ter hoogte van Ikea in 2017 (Brussels Hoofdstedelijke Gewest) en de eigen herinrichting (vanaf 2019), is dit een derde belangrijk element om tot een vlottere doorstroming op de Bergensesteenweg te komen. Vanaf het begin van deze bestuursperiode was dit voor ons één van onze prioriteiten.

.
.


UPDATE: – Bedrijfswereld ziet meteen voordeel in nieuwe brug.
De nieuwe Bedrijvenzone “Ruysbroeckveld” in Ruisbroek wordt met de aankondiging dat er een brug komt  meteen aantrekkelijker voor investeerders.

De bedrijvenzone ‘Ruysbroeckveld’ is een Gemengd Regionaal Bedrijventerrein (GRB) in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, gelegen tussen de Bergensesteenweg (N6)
en het kanaal Brussel-Charleroi en vlakbij de Brusselse Ring (RO) en de snelweg Brussel-Parijs (E19). De bedrijvenzone heeft een oppervlakte van bijna 8 hectare en wordt opgesplitst in percelen met een minimum oppervlakte van 5.000m². Dit in functie van de behoeften van de geïnteresseerden.
Meer info: www.ruysbroeckveld.be

%d bloggers liken dit: