RUISBROEK: – Zaterdagnamiddag had aan het Stationsplein, de Wittehoedstraat en de Gieterijstraat in Ruisbroek de eerste editie van “BuskerRio” plaats.


In deze editie van de graffiti-jam kwamen alle vormen van street-art aan bod en kregen de muzikanten en DJ’s een podium op straat.

Vermaarde graffitikunstenaars waren een hele dag van de partij: De collectieven “ Kapow “ en “ Farm prod ” toverenden het perron om tot een kleurrijk kunstwerk.
Op het Stationsplein zagen de mensen de graffitiwerken groeien van de artiesten Eres en Mr Donka!

Het eerste uur deze namiddag lieten de bezoekers nog even op zich wachten maar rond 16.00 was er op de twee locaties dan toch wat volk. Kinderen konden zich uitleven met krijttekeningen, zelf graffiti spuiten, spelen op het springkasteel.
De volwassen kregen in de Gieterijstraat een optreden van Yanni Iliadis & band en Wally & DTW te zien en horen. Rudi Tastenoe trok rond met zijn accordeon en op het podium aan het stationsplein waren er Dj Vega & friends, DJ Proceed, De Brigade, Omar-G en Berrykrimi.

Het laden van onderstaande diashow kan even duren (meer dan 100 foto’s)

Deze diashow vereist JavaScript.


Het gemeentebestuur heeft met dit evenement twee doelstellingen.
Met kunst en cultuur in het straatbeeld willen ze de buurt verfraaien en opwaarderen op een blijvende manier. Het evenement zelf moet zorgen voor de sociale cohesie.
Men hoopt ook nog in de toekomst “BuskerRio”  te organiseren al zal het vermoedelijk niet jaarlijks zijn.

%d bloggers liken dit: