RUISBROEK: – Maandagavond 15 februari organiseerde het gemeentebestuur een Infoavond over de parkeerstudie in Ruisbroek.
Het studiebureau Grontmij gaf toelichting bij de resultaten en legde uit wat hun aanbevelingen zijn.
Het voorstel van het studiebureau is om één grote blauwe zone te voorzien met bewoners- en werknemerskaarten. Bezoekers kunnen ofwel 4 uur blijven staan, ofwel de parking aan het station of de sporthal gebruiken.
Het gemeentebestuur nam voorlopig enkel kennis van de aanbevelingen en wil deze combineren met suggesties en voorstellen van de inwoners vooraleer beslissingen te nemen.
2016-02-15-parkeerstudie-Ruisbroek_01
De aanbevelingen van het studiebureau en de suggesties van de inwoners zijn waardevolle gegevens die worden meegenomen in de besluitvorming binnen het college van burgemeester en schepenen.

45 extra parkeerplaatsen achter het OCMW gebouw


Schepen voor openbare werken, Bart Keymolen: “We zullen in ieder geval al het plan uitvoeren dat extra parkeerplaatsen oplevert voor Ruisbroek. Eén van de onderdelen van dit plan is het aanleggen van extra parkeerplaatsen achter het gebouw van het OCMW. Ook bij de heraanleg en de vernieuwing van de Fabriekstraat zal er naar een efficiënt ruimtegebruik worden gestreefd.”

2016-02-15-parkeerstudie-Ruisbroek_18Schepen voor Mobiliteit, Jan Desmeth: “Het plan zal 61 extra parkeerplaatsen opleveren voor Ruisbroek, hetgeen toch een volle 5 % extra is ten opzichte van het huidig aantal openbare plaatsen. Een belangrijk onderdeel zijn de 45 extra plaatsen achter het voormalig gemeentehuis van Ruisbroek. Overdag kunnen deze worden gebruikt door het personeel en de bezoekers van ‘t Paviljoentje en het Sociaal Huis. ’s Avonds en ’s nachts kunnen ze een tweede keer nuttig worden gebruikt door bewoners uit de buurt. Uiterlijk in 2017 zal dit een feit zijn.”

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: