VLEZENBEEK: – Aan het kerkhof in Vlezenbeek werden de wilde kastanjes gerooid.
2016-02-16-wilde-kastanjes-gerooid_02
Gunther Coppens, schepen voor Milieu en Groen: “De bomen werden al een aantal jaren getroffen door een bladvlekkenziekte en door insecten. Hierdoor verloren de bomen zeer snel hun blad – vaak reeds in de zomer – en raakten ze steeds verder verzwakt, met bijkomende kans op schade door vallende takken. Bestrijding van de ziekte lukt nauwelijks en een drastische ingreep werd dan ook noodzakelijk.

Meteen na de werken worden de nodige schikkingen getroffen voor de aanplant van nieuwe bomen. De stronken worden uitgefreesd en er wordt nieuwe teelaarde aangevoerd.

Aansluitend worden sierkersen aangeplant. Typerend wordt de opvallende witte bloei in april en de mooie verkleuring in de herfst. Bovendien gaat om het ziekteresistente zuilvormige bomen en hebben ze niet het nadeel dat de vruchten – zoals bij de wilde kastanjes – op geparkeerde wagens kunnen vallen.”

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: