RUISBROEK: – Wie de fiets neemt naar het werk of naar school, mag gerust eens in de bloemetjes gezet worden. Daarom organiseert de Fietsersbond voor de tweede keer een Nationale Applausdag voor Fietsers. Fietsersbond Sint-Pieters-Leeuw vatte post aan het Sas van Ruisbroek om de tientallen fietsers om te applaudisseren voor de voorbij rijdende fietsers.
2015-03-20-applausactie_Fietsbond (10)
Fietsersbond Sint-Pieters-Leeuw: ‘We weten het wel maar we doen het te weinig… Fietsen is gezond voor mens, milieu en maatschappij. Wie de fiets neemt naar het werk of naar school, mag gerust eens in de bloemetjes gezet worden. Daarom applaudisseren heel Vlaanderen en Brussel voor fietsers, op de eerste dag van de lente.
Het station voor trein pendelaars en ook de route naar Ukkel en Vorst is vlakbij.
Wie niet in de file naar Brussel wil staan maar voor de fiets kiest, heeft het applaus dubbel en dik verdiend.
Tevens doen we de actie hier aan het sas van Ruisbroek om aan de beleidsvoerders in provincie en gemeente te vragen om deze druk gebruikte fietsroute snel op te waarderen tot een “echte” fietssnelweg!
Je merkt hier bijvoorbeeld ook hoe de vele fietsers elke dag de weg moeten kruisen zonder dat er duidelijke signalisatie is naar de automobilisten toe. Een beetje verf op het wegdek zou al een mooi begin zijn.’

We spraken ook met enkele fietsers die even halt hielden aan het sas en elke dag naar het werk fietsen.
Myriam Mathijs: ‘ Ik rij elke dag langs het kanaal. Ik doe speciaal een om tour  om hier het afgescheiden fietspad langs het kanaal te nemen. Want het is hier veel veiliger dan langs de Bergensesteenweg.
Fietsen naar het werk is eigenlijk voor iedereen aan te raden. Je komt ontstresst toe op het werk. Ikzelf fiets elke ochtend 17 kilometer. Voor wie het ook wil proberen is dit het ideale moment met de lente en het goede weer voor de deur. Dus ok zou zeggen: begin er nu aan. Schaf u een goede fiets aan, de eerste dagen zal het wat op de tanden bijten zijn maar eens je het gewoon bent is het genieten.

Karel Van Herreweghe ‘Ik kom uit Dworp en fiets naar Evere. Ik doe dit praktisch elke dag. Fietsen naar het werk is zeker aan te raden. Ik moet wel zeggen, ik heb op het werk de faciliteiten om te douchen en mijn kleren te drogen kan hangen en dat is wel een enorm voordeel. Voor de rest is het een beetje een ingesteldheid hé. Niet te veel over nadenken, niet te veel naar buiten naar het weer kijken,… Gewoon goede kleren en een deftige fiets.

Deze diashow vereist JavaScript.


Over de fietsersbond
De Fietsersbond komt op voor alle fietsers in Vlaanderen en Brussel. Ze ijvert voor een infrastructuur, verkeersreglement en fiscaliteit die aanzet tot fietsen. De onafhankelijke ledenvereniging is actief in meer dan 100 gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Meer dan 23.500 fietsers zijn aangesloten.
Meer info over Fietsersbond Sint-Pieters-Leeuw via fietsersbond.spl@gmail.com

%d bloggers liken dit: