2015-03-20-zonsverduistering-eclipsSINT-PIETERS-LEEUW: Iedereen was benieuwd, zou men door de wolken vandaag de zonsverduistering kunnen waarnemen of niet?
Om 10.34 uur was het eindelijk zover iedereen kon tussen de wolken vlagen door een mooie “smiley eclips” zon waarnemen.

De zon was toen voor 83 procent bedekt. Daarmee had deze zonsverduistering zijn hoogtepunt bereikt.
Weerman Frank Deboosere: “We kunnen het niet beter hebben, wolken zijn perfecte filter“. En zo kon iedereen naar de eclips kijken. De volgende gedeeltelijke zonsverduistering in België heeft plaats in 2026.

Als de maan tussen de aarde en de zon staat, zien wij een zonsverduistering. De maan en de zon zijn aan de hemel schijnbaar even groot. Je moet je dus al op de juiste plaats op aarde bevinden, anders zal de maan maar een deel van de zonneschijf bedekken.

%d bloggers liken dit: