SINT-PIETERS-LEEUW: – Onder het motto “je moet weten waarover je praat” ging schepen Gunther Coppens donderdag enkele uurtjes mee met de veegmachine. In september 2013 werkte hij ook reeds enkele uren mee in het oude recyclegepark.
2015-03-19-milieuschepen-rijdt-mee-met-veegmachine 2015-03-19-voor-na_veegmachine
Schepen van Leefmilieu Gunther Coppens’ Nu we een goeie maand onze veegmachine in dienst hebben in onze gemeente leek het me een goed idee om eens een dagje mee op de baan te gaan. Alleen door mee te gaan, weet je nadien waar je over spreekt. Onze veegmachine houdt vooral de straten proper en luist de goten net uit.
Het zwerfvuil op de stoep en in het gras moet nog altijd handmatig worden uitgetreden. Dat kan niet anders. Het is onvoorstelbaar hoeveel zwerfvuil er ligt in het gras, de stoep of zelfs privé. De enige oplossing die enig soelaas kan bieden, zijn wij, inwoners, die mee verantwoordelijkheid moeten dragen. Dat kan door uiteraard zelf geen zwerfvuil weg te gooien, de eigen trottoir net te houden en anderen aan te spreken als je ziet dat men iets weggooit. Nette straten is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen gemeente en inwoners.

%d bloggers liken dit: