veiligheidsgordelNEGENMANNEKE: – Op donderdag 12 maart 2015 tussen 13:30 uur en 16:00 uur werd er door de verkeersafdeling van de Politiezone Sint-Pieters-Leeuw een gerichte controle gehouden op de gordeldracht bij bestuurders met een bijzondere aandacht voor het gebruik van kinderbeveiligingssystemen.

De controle vond plaats in de wijk Negenmanneke. In totaal werden 21 voertuigen geïntercepteerd door de motorrijders van de afdeling wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Verder werden er bij drie bestuurders tevens GSM gebruik vastgesteld, legde één bestuurder een positieve ademtest af waardoor zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen werd ingetrokken, maakten twee bestuurders misbruik van de busstrook, negeerde één bestuurster het rode licht en reed één bestuurder rond met een voertuig waarvan de technische keuring bijna 1 jaar vervallen was. Bij de geïntercepteerde voertuigen werden twee bestuurders geverbaliseerd omdat de kinderen in het voertuig niet in een geschikt kinderbeveiligingssysteem werden vervoerd.

%d bloggers liken dit: