2015-03-13-football-foundation_regenboogvetersSINT-PIETERS-LEEUW: – KV Brucom Sp zet zich samen met Voetbalfederatie Vlaanderen, KBVB & Football+ Foundation in om holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar te maken.
Tijdens de campagneweekends kleurt het Belgische amateurvoetbal in de regenboogkleuren! Reeds 30 clubs engageerden zich om 2.400 regenboogveters aan te knopen en samen met de Football+ Foundation aan de slag te gaan met de thematiek van holebi’s in het voetbal.

Stijn De Bosscher,Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding: ‘Samen met andere voetbalclubs geeft KV 2015-03-13-regenboogvetersBrucom Sp tijdens de weekends 14-15 maart & 21-22 maart 2015 de aftrap van de regenboogcampagne. Door wedstrijden met regenboogveters te spelen, engageert KV Brucom Sp zich om holebiseksualiteit in het voetbal bespreekbaar te maken. De spelers, trainers, vrijwilligers & supporters worden opgeroepen om onze actie te ondersteunen door foto’s & filmpjes te posten met regenboogveters, regenboogtekeningen en regenboogvlaggen. De campagne zal via de sociale media gevoerd worden onder de overkoepelende hashtag #footballplus.
Naast de twee weekends waarin de jeugdspelers in actie zullen treden met regenboogveters, zal er op maandag 30 maart (19u-20u30) eveneens een workshop doorgaan op de club in samenwerking met de Football+ Foundation. Tijdens deze workshop rond voetbal en homoseksualiteit, en andere vormen van discriminatie, zijn alle trainers, vrijwilligers, ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom.

2015-03-13-jeugdploegen_Kv-Brucom_2014-2015
KV Brucom Sp beantwoordt hiermee de oproep van van de Football+ Foundation om te werken aan een holebivriendelijk klimaat in alle geledingen van het voetbal, zowel binnen de clubwerking als op de tribunes. Zo wordt voetbal een feest voor iedereen!
Meer info via: www.maakergeenspelvan.be en www.fplusf.be

%d bloggers liken dit: