SINT-PIETERS-LEEUW: – Nieuwe busbaankussens werden door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aangelegd op de busstrook van de Bergensesteenweg (N6) in Negenmanneke om de veiligheid te verhogen.
2015-01-21-busbaankussens_01
Jan-DESMETH_schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen van mobiliteit, Jan Desmeth: ” De meeste ongevallen die we in de gemeente hebben gebeuren op de Bergensesteenweg en heel dikwijls op de busbaan.Vooral dus door het niet respectreren van die busbaan. Wat ook tot frustraties leidt van degene die het wel doen. Daarenboven hebben we daar dikwijls ongevallen omdat als je daar dwarst verwacht je geen auto’s op de busbaan en daarom zijn die kussens terug aangebracht. We hebben in het verleden gezien met de kussens zijn er echt minder ongevallen met gekwetsten.”

.

Heraanleg Bergensesteenweg in 2019 zit op schema

2014-09-25-nieuwe-look_BergensesteenwegSINT-PIETERS-LEEUW: – De plannen omvatten de volledige herinrichting van de gewestweg van aan het kruispunt van de ruisbroeksesteenweg tot aan het kruispunt van de Brusselbaan. De bedoeling is om van de Bergensesteenweg een veilige gewestweg te maken met een betere doorstroming en met volwaardige infrastructuur voor fietsers en voetgangers.

Schepen van mobiliteit, Jan Desmeth: ” In oktober 2014 hebben we ons project op de Gemeentelijke Begeleidings Commissie goedgekeurd dan moet het dossier naar de kwaliteitscontrole Vlaanderen en daar hebben we vorige week bericht van gekregen dat het goedgekeurd is zonder opmerkingen. Dat wil dus zeggen dat er op onze planning geen vertraging zit.
Ondertussen is ook de onteigeningsprocedure ingezet. De plannen zullen eind februari klaar zijn, dus we zitten op schema om die beloofde 2019 te halen.

De gemeente zit in februari 2015 ook opnieuw aan tafel met Anderlecht en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de aanpassingswerken “2016” ter hoogte van IKEA. Daar wil men door aanpassingswerken de doorstroming van 800 naar 1.300 voertuigen brengen en een volwaardige plaats voor voetgangers en fietsers te voorzien.

Zie ook onze eerder gepubliceerde artikels:
09/10/2014 – Herinrichting van de Bergensesteenweg in 2019 voorgesteld op een infotentoonstelling
14/05/2014 – Oplossing in de maak voor fileprobleem Bergensesteenweg

2 comments

  1. Met hoop zien wij vooruit op het snelle uitvoeren van deze werken.
    Eén ding, wij hopen dat ze de Bergensesteenweg ook niet gaan verminken zoals men destijds gedaan heeft met de Ruisbroeksesteenweg. Dit was het werk van 100% ondeskundige in het verkeer.Maar ja op de gemeente wordt ook iedereen als bekwaam beschouwd.
    MVG V.D.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: