SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Vandaag vindt in ons land de eerste nationale actiedag tegen woninginbraken plaats onder de naam “1 dag niet”. De actie wil burgers informeren over hoe ze ongewenst bezoek kunnen voorkomen. Ook de politiezone Sint-Pieters-Leeuw doet de hele dag en nacht mee met verschillende acties.
2014-12-11-1-dag-niet_Sint-Pieters-Leeuw_10
Dat er door de politie gepatrouilleerd moet worden en dat burgers waakzaam moeten zijn bleek gisteren nog maar eens. Op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw werd er een wagen gestolen in de Albert Van Cotthemstraat en ingebroken in een tuinhuisje in de Hendrik Consciencestraat.

Commissaris Christian Steens over de 1 dag niet actie: ” Vanaf 8 uur deze morgen tot en met deze nacht voeren we extra acties in Sint-Pieters-Leeuw. Deze voormiddag waren er twee extra patrouille ploegen op de baan met het duidelijke doel de zichtbaarheid, blauw op straat, te verhogen. Nu deze namiddag starten wij met een actie in een diefstal gevoelige wijk in de gemeente. We gaan hier in samenwerking met de studenten van de provinciale politieschool, onze preventieadviseur, de gemeenschapswacht van de gemeente en inspecteurs van het interventiecorps van Asse een preventieve actie houden in verschillende woonwijken. Dit met een duidelijk preventief doel. Zo zal er technopreventie – tips op vlak van preventie tegen inbraak – aangeboden worden aan de bewoners.
Door onze ploegen zal ook heel de dag repressief opgetreden worden met het doel eventuele daders te vatten. In de vooravond gaan we al het verkeer komende uit Brussel controleren. Dat is een gecoördineerde actie samen met het CSD van Asse. En deze nacht zal er bijkomend gepatrouilleerd worden en ook vaste dispositieven zullen opgesteld worden.

Deze slideshow vereist JavaScript.


Tips om inbrekers buiten te houden;
– Maak je huis goed zichtbaar door goede binnen- en buitenverlichting en een laag gesnoeide haag.
– Vergeet de zij- en achterkant niet, de favoriete entree van inbrekers
– Help de inbreker niet: berg ladder en tuingereedschap goed op
– Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht: berg ze op, registreer ze en neem foto’s
– Geef je huis bij afwezigheid een bewoonde indruk: vermijd overvolle brievenbus, briefjes op de deur en maak altijd – goede afspraken met de buren
– Sluit altijd alle ramen en deuren, zelfs al ben je maar voor enkele minuten weg. Dat geldt ook voor de garage, het tuinhuis en het kelderraam.
– Stop geen sleutels onder de deurmat of in de bloembak.

Op www.1dagniet.be kan men preventietips raadplegen, leuke filmpjes bekijken en zijn of haar initiatief delen.

%d bloggers liken dit: