SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdag 17 oktober zag je jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingsoutfit doorheen het land lopen. Op die manier werd het engagement van duizenden jongeren in de kijker gezet die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
2014-10-17-dagjeugdbeweging_01
Die dag ging in Sint-Pieters-Leeuw ook niet onopgemerkt voorbij. De Leeuwse jeugddienst verwelkomde in jeugdcentrum Laekelinde de oud-leiding, leiding en oudste ledengroepen van de verschillende jeugdverenigingen.
Heel wat jongeren daagden op in uniform en genoten van de gratis frietjes, aangeboden door het gemeentebestuur. Er was ruimte om bij te praten, te chillen in de cosy corner of zich te wagen aan een spelletje.

2014-10-17-dagjeugdbeweging_05 2014-10-17-dagjeugdbeweging_04
Ook schepen voor jeugd Bart Keymolen kwam een kijkje nemen: “Belangeloze inzet wordt maar al te vaak als ‘gewoon’ beschouwd. We mogen niet vergeten dat de leiding telkens weer een grote verantwoordelijkheid op hun schouders neemt. De wekelijkse inzet van deze jongeren verdient erkenning en dat willen we op een dag als vandaag dan ook als boodschap meegeven”.
2014-10-17-dagjeugdbeweging_02 2014-10-17-dagjeugdbeweging_03
De gemeente telt momenteel 669 jongeren die lid zijn van een Leeuwse jeugdbeweging.

%d bloggers liken dit: