SINT-PIETERS-LEEUW: – Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant heeft de kaap van 100 huurwoningen bereikt. Eigenaars Francine Coeckx en De Kimpe Jacques uit Sint-Pieters-Leeuw werden daarom in de bloemetjes gezet door het bestuur. Zij kwamen via een folder terecht bij het SVK en vonden dit het proberen waard. Zij gaven recent een 3de appartement in verhuur, de 100ste woning voor SVK.

Vlnr bestuurslid Vincent Termote, voorzitter Paul Defranc, secretaris Erik Dehandschutter, eigenares Francine Coeckx, coördinator Ineke Brems en bestuurslid Marie-Rose Harnie
Vlnr bestuurslid Vincent Termote, voorzitter Paul Defranc, secretaris Erik Dehandschutter, eigenares Francine Coeckx, coördinator Ineke Brems en bestuurslid Marie-Rose Harnie

SVK Zuidkant is een vzw die privé-panden doorverhuurt aan sociale huurders. Zo spelen ze in op het nijpend tekort aan sociale woningen. Als eigenaar sluit je een huurcontract af met het SVK, dat op zijn beurt de woning doorverhuurt aan kandidaat-huurders. Ze fungeren dus als tussenpersoon tussen huurder en verhuurder.

Mevr. Coeckx is tevreden over deze manier van werken. “Er zijn verschillende voordelen. Eerst en vooral financieel, de huurprijs valt goed mee en je bent zeker dat de huur maandelijks betaald wordt. Je krijgt ook een aantal fiscale voordelen. Daarnaast is het administratief een groot gemak. Ik hoef niet meer zelf te zoeken naar huurders, alles wordt door het SVK geregeld. Dat scheelt mij een pak werk.”

SVK Zuidkant werkt samen met een klusploeg die zorgt voor het onderhoud van de woning. Zo kan het SVK garanderen dat de woningen in een goede staat blijven. Daarnaast zijn er dagelijks huurbegeleiders op pad die de huurders opvolgen en begeleiden bij hun huurdersverplichtingen.

Een groot pluspunt voor mevr. Coeckx: “Als er problemen zijn met een huurder, kan ik terecht bij de medewerkers van het SVK en weet ik dat dit kort wordt opgevolgd. Ook voor kleine klusjes, zoals een lekkende kraan, word ik niet meer lastig gevallen. Het SVK neemt deze zorgen op zich.”
Je woning verkopen is tegenwoordig niet meer interessant. Bij verhuring heb je tenminste nog huuropbrengsten. Als je de woning verhuurt aan het SVK, ben je zeker dat deze conform is met de wet”, aldus Mevr. Coeckx. “Als er nieuwe verplichtingen zijn, kan ik op het SVK tellen om dit in orde te brengen, zoals bvb het plaatsen van de verplichte rookmelders.

Wenst u graag meer info? Dan kan u terecht bij de coördinator Ineke Brems op het nummer 02/359 99 12 of via mail ineke.brems@svkzuidkant.be.

%d bloggers liken dit: