2014-06-13-station-Ruisbroek_NMBS_trein_02BELGIË / RUISBROEK: – Op 14 december lanceert NMBS haar nieuwe nationale vervoersplan. Vanaf vandaag kunt u de nieuwe dienstregeling van de NMBS raadplegen via www.nmbs.be .

Dit plan bepaalt alle dienstregelingen, de aansluitingen, het aantal en de lengte van de treinen in functie van het tijdstip en de lijn. Het plan is meer dan noodzakelijk, want in enkele jaren tijd is het aantal treinreizigers met 70% toegenomen en zijn ook uw mobiliteitsbehoeften sterk veranderd.

Met dit nieuwe vervoersplan wil de NMBS u een meer betrouwbare dienstverlening bieden, met realistische reistijden en meer regelmaat in de dienstregeling.
De overgang naar het nieuwe plan zal plaatsvinden in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 december.

Concreet is het nieuwe plan opgebouwd rond 4 grote principes:
Een homogene spreiding
Treinen met dezelfde bestemming zullen per uur beter gespreid worden. Regelmatigere intervallen tussen twee treinen, da’s eenvoudiger en vergemakkelijkt uw keuze.
Regelmaat in de dienstregeling
Zoveel mogelijk treinen krijgen een regelmatige dienstregeling. Als uw eerste trein om 8u32 is, en er één trein per uur rijdt, zullen de volgende treinen vertrekken om 9u32, 10u32, enzovoort. Het cadanceren van treinen zorgt voor meer regelmaat en vereenvoudigt de dienstregeling.
Identieke overstaptijden
Op één en hetzelfde traject zullen de overstaptijden van zoveel mogelijk aansluitingen, heen en terug, geharmoniseerd worden. Als u ’s morgens 6 minuten overstaptijd hebt, hebt u die ’s avonds ook. Identieke overstaptijden heen én terug zorgen voor meer duidelijkheid en vergemakkelijken uw reistraject.
Dezelfde treintypes
Op dezelfde verbinding zetten we zoveel mogelijk dezelfde treintypes in. Doordat de treinen dezelfde kenmerken hebben (acceleratievermogen, remtijd, snelheid, capaciteit…), wordt het hele systeem meer betrouwbaar.

%d bloggers liken dit: