RUISBROEK: – Op zaterdag 27 september 2014 organiseert de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, in samenwerking met CC Coloma, de NMBS en de vzw graffiti, een heus graffitiproject aan het station van Ruisbroek.
2014-09-22-station-voor-opfrissing-12
Concreet gaan ze de voetgangerstunnel en beide ingangen voorzien van kleurrijke graffiti en op het perron gaan ze foto’s van het ‘hedendaags Ruisbroek’ aanbrengen.
Door deze kunstvorm in de buurt te integreren, fleuren we niet alleen de omgeving op, maar verminderen we ook de aanwezige onveiligheidsgevoelens en de verloedering van de stationsomgeving.
Tenslotte willen ze dit graffiti-evenement ook laten uitgroeien tot een heus buurtfeest. Zo gaan er verscheidene eet- en drankstandjes aanwezig zijn, een demonstratie ‘Crossfit’, een graffitiworkshop en een podium met verscheidene muziekoptredens! Iedereen is welkom op dit gratis evenement vanaf 14 uur op het stationsplein te Ruisbroek!

Vanmorgen starten mensen van de gemeentedienst en de NMBS reeds met het aanbrengen van een primer verflaag in de voetgangerstunnel. In de namiddag was men al goed gevorderd met het verwijderen van de oude tags op de muren.

Deze diashow vereist JavaScript.


Erik Van Meensel, regionaal directeur Stations bij NMBS: “Illegale graffiti en tags hebben een negatief effect op de uitstraling van de stations en ondermijnen de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van reizigers en stationsmedewerkers. Bovendien lopen de kosten om de illegale graffiti te verwijderen hoog op. NMBS steunt projecten waarbij kwaliteitsvolle graffiti wordt geplaatst om de stationsbuurt aangenamer en kleurrijker te maken en heeft al een aantal positieve ervaringen achter de rug in stations als Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas. We hopen dat we de veelbelovende resultaten kunnen herhalen in Ruisbroek.”

Schepen voor Cultuur Jan Desmeth: “Het gemeentebestuur wil op plaatsen, waar een onveiligheidsgevoel heerst in onze gemeente, doordachte maatregelen nemen. Het stationsplein en de voetgangerstunnel is zo’n plaats. Naast nieuwe verlichting en – tegen einde 2015 – het aanbrengen van bewakingscamera’s, willen we ook kunst in de straat brengen. Om te vermijden dat deze tunnel nog verder geteisterd wordt door slordige graffiti, hebben we een kunst-graffiti project uitgewerkt met vele partners. Het moet ervoor zorgen dat de tunnel aangenaam wordt om door te wandelen. Het wachthuisje zullen we aankleden met kunstfoto’s van het actuele Ruisbroek. Ruisbroek heeft een rijk
verleden, maar we willen tonen dat ook het actuele Ruisbroek sterke troeven heeft. Dit project is een investering – ook financieel – maar toen het op de Raad van Bestuur van CC Coloma werd behandeld, was iedereen enthousiast.

2014-09-27-affiche_graffiti-JAM-programmaPROGRAMMA:
14.00 uur DJ VEGA (hip-hop)
14.30 uur demonstratie Crossfit (De nieuwste fitness-sensatie)
15.00 uur workshop graffiti (inschrijven via jeugddienst@sint-pieters-leeuw.be)
18.00 uur Lobstar (coverband)
20.00 uur Jinx (coverband)
21.30 uur DJ Ben Braillard

%d bloggers liken dit: