VLAAMS-BRABANT: – Dinsdagvoormiddag ondertekende de provincie Vlaams-Brabant de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de 5 Vlaams-Brabantse Regionale Landschappen. Hiermee bekrachtigt de provincie Vlaams-Brabant, als eerste Vlaamse provincie, de samenwerking nieuwe stijl met de regionale landschappen.
2014-04-29-ondertekening_provincie_RLPZ
Tot en met 2013 was het Vlaams Gewest bevoegd voor de erkenning, subsidiëring en opvolging van alle Vlaamse regionale landschappen. Deze bevoegdheid werd, als gevolg van de interne Vlaamse staatshervorming, overgeheveld naar de provincies.
Dankzij dit samenwerkingsmodel zorgen de regionale landschappen voor meer mooie natuurplekjes en een versterkte streekeigen landschapsinkleding ten voordele van inwoners, recreanten en toeristen en de fauna en flora.
2014-04-29-ondertekening_provincie_RLPZ-03 2014-04-29-ondertekening_provincie_RLPZ-02

De ondertekening gebeurde door Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur, Stephan Bogaerts, voorzitter van het Regionaal Landschap Dijleland, Jozef De Borger, voorzitter van het Regionaal Landschap Groene Corridor, Julien Delaure, voorzitter van het Regionaal Landschap Noord Hageland, Marc Wijnants, voorzitter van het Regionaal Landschap Zuid Hageland, en Gunther Coppens, voorzitter van het Regionaal Landschap Pajottenland&Zennevallei deze samenwerkingsovereenkomst.

%d bloggers liken dit: