RUISBROEK: – Het was druk in het nieuwe speelbos in “Groen Ruisbroek” (naast sporthal Braillard). Gedeputeerde Luc Robijns van de provincie en heel wat burgemeesters en milieuschepenen ondertekenden er een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de ‘Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsteams’.
2014-04-01-biodiversiteit_01
De provincie Vlaams Brabant en gemeenten laten Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen(INL-ploegen) werken uitvoeren die de leefgebieden van de ‘koesterburen’ moeten behouden en zo de biodiversiteit in deze regio verbeteren. De samenwerkingsovereenkomst tussen de 23 gemeenten uit Halle-Vilvoorde werd in Sint-Pieters-Leeuw voor de periode 2014-2015 officieel ondertekend.
In de provincie Vlaams Brabant doen 42 gemeenten een beroep op deze ploegen van Pro Natura in Halle-Vilvoorde en IGO in Leuven. In Halle-Vilvoorde ondertekenen 23 gemeenten deze overeenkomst. Dat zijn Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Machelen, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.

Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid: ‘Vandaag tekende ik samen met 23 gemeenten uit onze Provincie Vlaams-Brabant (Arr Halle-Vilvoorde) een samenwerkingsovereenkomst voor het Intergemeentelijk Natuur- en landschapszorgproject (INL).
Ook het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei was als belangrijke partner aanwezig.
Met dit natuurbeheerproject verzekeren we bij Pro Natura (de uitvoeringspartner) ook de tewerkstelling van 50 mensen in de sociale economie.’

2014-04-01-biodiversiteit_02 2014-04-01-biodiversiteit_03
Intergemeentelijke natuur- en landschapsploegen staan in voor het beheer van kleine landschapselementen, zoals hagen, houtkanten, poelen, bermen en hooilandjes en voor landschap- en natuurontwikkeling, zoals herbebossingsprojecten, inrichting van natuurgebieden en soortbescherming. Zo dragen ze bij tot het behoud en de verbetering van de biodiversiteit’, zegt Luc Robijns.

%d bloggers liken dit: