SINT-PIETERS-LEEUW: – Jens Wouters van ’t Leeuwke in Sint-Pieters-Leeuw wint preselectie Brussel en Wallonië van het Belgisch Kampioenschap Biertappen.
2014-04-01-Stella-Artois-Belgian-Draught-Master-Jens
Zaventem, 1 april 2014. Vandaag werd in de vertrekhal van Brussels Airport de preselectie Brussel en Wallonië voor het Belgisch Kampioenschap Biertappen georganiseerd. Jens Wouters van ’t Leeuwke uit Sint-Pieters-Leeuw mag zich vanaf vandaag de best tapper van Brussel en Wallonië noemen. Samen met 5 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale op 22 april 2014 in Den Hoorn in Leuven. Daar zal beslist worden wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei in Cannes georganiseerd zal worden. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd of Jens Wouters van ’t Leeuwke uit Sint-Pieters-Leeuw het dit jaar even goed zal doen als de Leuvense Allaine Schaiko, de huidige Wereldkampioen biertappen.

2014-04-01-Stella-Artois-Belgian-Draught-Master-Jens_00De deelnemende horecaprofessionals kregen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mochten ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts beoordeelde de kandidaten en hield daarbij rekening met meer dan 50 criteria. Jens Wouters van ’t Leeuwke werd de grote winnaar.
Jens is 33 jaar en werkt al 10 jaar in de horeca.

Ik ben mij ervan bewust dat de lat bijzonder hoog ligt, maar ik zal al mijn tapkwaliteiten uit de kast te halen om een finaleplaats te behalen en wie weet mag ik ons land wel vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen in Cannes”, aldus Jens Wouters.

%d bloggers liken dit: