2014-02-04-website-nederlands-lezenVLAANDEREN: – Vanaf vandaag is www.nederlandslezen.be online. De website is een initiatief van Stichting Lezen en Wablieft en verzamelt boeken in eenvoudig Nederlands, voor al wie Nederlands leert.

Nederlandslezen.be bespreekt een selectie van boeken in eenvoudig Nederlands, voor jongeren en volwassenen. Daarvoor baseert ze zich zowel op het gespecialiseerde aanbod als op het gewone aanbod. De website is er in de eerste plaats voor docenten en cursisten uit het volwassenenonderwijs en de basiseducatie, maar iedereen die in eenvoudig Nederlands wil lezen, kan er terecht.
Op www.nederlandslezen.be staan boeken uit verschillende genres, en van een verschillende moeilijkheidsgraad. Bij elke boekentip vinden lezers en lesgevers de bibliografische referenties, een korte inhoud in makkelijk Nederlands en een fragment uit het boek. Docenten vinden een korte lestip bij elk boek. Zo kunnen ze boeken nog makkelijker inzetten in hun lessen.
Met de website willen Stichting Lezen en Wablieft lezers helpen om een boek op maat te kiezen, en hen zo een – misschien wel eerste – positieve leeservaring in het Nederlands te bezorgen.

Verscheidene van deze boeken kan je ontlenen in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw.

%d bloggers liken dit: