SINT-PIETERS-LEEUW: – Wil je je kind inschrijven in een Leeuwse basisschool voor schooljaar 2014-2015? Dan moet je je tussen 3 en 28 februari 2014 aanmelden via de website http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be.
logo-scholengemeenschappen_sint-pieters-leeuw
De Leeuwse basisscholen van alle netten werken nu met een centraal aanmeldingsregister.
Dit betekent dat je je kind eerst zal moeten aanmelden via internet [1] en pas vervolgens op afspraak kan inschrijven in de school zelf.

De scholen hebben hiervoor gekozen omdat de ouders op deze manier meer tijd krijgen om hun kind in te schrijven. Gedaan met het principe “eerst komt, eerst maalt”. Er zal dus ook niet meer gekampeerd moeten worden aan de schoolpoort! Daarenboven wordt er gewerkt met twee criteria: de schoolkeuze en de afstand domicilieadres van de leerling. Hierdoor kunnen de kinderen uit de omgeving van de school voorrang krijgen, waardoor de scholen opnieuw buurtscholen worden.

Wens je je kind voor het eerst in te schrijven voor het schooljaar 2014-2015? Of gaat je kind veranderen van school? Dan moet je je kind aanmelden tussen 3 en 28 februari 2014. Als je kind nu al in een school is ingeschreven en daar blijft, hoef je niets te doen.

Let op! Als jouw kindje geboren is eind 2012, moet je je zeker ook aanmelden! Jouw kindje stapt dan in op 1 september 2015.

Bij het aanmelden zal je de kans krijgen om vier scholen op te geven in volgorde van voorkeur. Het is belangrijk dat je verschillende scholen opgeeft! Als je maar één school opgeeft en er is in deze school geen plaats meer, zal je kind niet aangemeld zijn.
http://aanmelden.sint-pieters-leeuw.be
 [1]  Geen internet thuis? Geen probleem, je kan terecht in het OCMW, de bibliotheek of het buurthuis!

%d bloggers liken dit: