PAJOTTENLAND: – De koude dagen zijn goed nieuws voor het landschapsteam van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Dit betekent immers dat het plantseizoen aanbreekt en dus trekt onze ‘landschapsmachine’ zich weer in gang om het Pajottenland en de Zennevallei een stukje groener én mooier te maken!
2013-11-22-Landschapsmachine-100

De voorbije maanden werden meer dan 40 (!) nieuwe landschapsprojecten in 16 gemeenten voorbereid met eigenaars, verenigingen en gemeentebesturen (voor een totaal budget van 130 000 euro met 30% bijdrage door de eigenaars). Intussen zijn de aannemers – sociale economiebedrijven ProNatura en 3wplus – van start gegaan om alle landschapswerken op te leveren tussen november en maart.
2013-11-22-Landschapsmachine-3 2013-11-22-Landschapsmachine-2

We stelden onze nieuwe projectenlijst graag voor in de tuin van familie d’Hoore in Gaasbeek, een van de mooie realisaties van vorig seizoen. Een kaal weiland werd er omgevormd tot boomgaard en omzoomd met streekeigen meidoornhaag en bosrand. De verzuurde poel is opgeschoond en krijgt opnieuw licht zodat de natuur er weer kan leven.
2013-11-22-Landschapsmachine-5 2013-11-22-Landschapsmachine-4

Wil je zelf ook aan de slag gaan voor natuur en landschap?
Lees tips en download brochures op www.pajot-zenne.be/doe-het-zelf

%d bloggers liken dit: