SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de Bergensesteenweg hield de Vlaamse belastingdienst ism met de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw een controle om bestuurders te vatten die hun verkeersbelasting niet betaald hadden.
2013-11-22- verkeersbelasting_01
De controleurs van de Vlaamse belastingdienst installeren zich met een anonieme wagen een paar meter voor de politiecontrole en halen met nummerplaatscanning de wanbetalers eruit. Die krijgen de kans om in de politiecamionette hun schuld cash of met betaalkaart te vereffenen. Er wordt ook systematisch een PV van de overtreding opgemaakt.
2013-11-22- verkeersbelasting_002 2013-11-22- verkeersbelasting_002c
Sinds het nieuwe decreet dat op 1 augustus in ging heeft de Vlaamse belastingdienst “een uitvoerbare titel”. In tegenstelling met vroeger kunnen zij nu zelf rechtstreeks een opdracht geven aan een gerechtsdeurwaarder om een auto in beslag te nemen, ze moeten dus niet meer zoals vroeger eerst langs een beslagrechter. Daardoor is de procedure veel korter.
2013-11-22- verkeersbelasting_03 2013-11-22- verkeersbelasting_03b
De controle gebeurde onder grote media belangstelling, zelf de Duitse TV was aanwezig, door de aanwezigheid van Vlaams Minister van Financiën Philippe Muyters en zijn Waalse collega André Antoine die kwam kijken hoe de Vlamingen sinds 2011 hun verkeersbelasting innen. In Wallonië staat dit gepland vanaf 2014.

%d bloggers liken dit: