SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de eigenlijke wegenwerken aan de Bergensesteenweg  na het bouwverlof op dinsdag 30 juli 2013.
Ter hoogte van de Makro wordt het in- en uitrittencomplex volledig heringericht met conflictvrije verkeerslichten zodat handelszaken aan beide kanten van de Bergensesteenweg vlotter en veiliger bereikbaar zijn. Dichter bij het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg wordt ter hoogte van het Belfiuskantoor op de middenberm een ovonde aangelegd zodat automobilisten nog voor het kruispunt veilig kunnen terugdraaien. Met de herinrichting van de Bergensesteenweg zorgt Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant voor een veiligere omgeving zowel voor automobilisten als voor fietsers.
De werken moeten in het voorjaar van 2014 rond zijn.

(dubbelklik op het plan om in groot formaat te bekijken)
(dubbelklik op het plan om in groot formaat te bekijken)

Voor de start van de eigenlijke wegenwerken, dienen de nutsbedrijven al voorbereidende werken uit te voeren aan de kant van de Makro. Deze werken starten op maandag 17 juni 2013 en zullen afgerond zijn voor het bouwverlof dat start op 12 juli.

2013-06-05-werken-Bergensesteenweg_01Tijdens deze werken wordt de parkeerstrook langsheen de Bergensesteenweg ingenomen als werkzone. Bovendien kan er tijdelijk hinder zijn ter hoogte van de in- en uitritten van de Makro, maar doorgaans zullen de voorbereidende werken het verkeer op de Bergensesteenweg nauwelijks hinderen.

Minderhinder-maatregelen en omleidingen:
De werken aan de Bergensesteenweg zullen hinder met zich meebrengen. Handelaars en ondernemers die met vragen zitten, kunnen ook beroep doen op de bereikbaarheidsadviseur die door het Agentschap Wegen en Verkeer werd aangesteld, dat kan via onderstaande contactgegevens.
Meer informatie over het project is te vinden op de website : www.wegenenverkeer.be
Indien u nog vragen heeft, kan u uw vragen stellen op volgende e-mail adres: bergensesteenweg@wegenenverkeer.be (bereikbaarheidsadviseur) of het telefoonnummer 070 350 650.

Zie ook ons artikel van 5 juni 2013: werken Fluxys op Bergensesteenweg – KLIK HIER

%d