SINT-PIETERS-LEEUW: – Bart Keymolen,Schepen van Openbare Werken laat weten dat de Leeuwse wegen hersteld zijn na de strenge winter.

2013-04-23-Leeuwse_wegen_hersteld_na_strenge_winterBart-KEYMOLEN_schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen, Bart Keymolen vertelt: ‘Nu de lente eindelijk in aantocht is, maken we ons op voor de evaluatie van het gemeentelijk winterplan. We zijn erg tevreden met de inspanningen van ons gemeentelijk personeel.
Zij hadden elk moment de situatie onder controle en verdienen dan ook een pluim. Ons gemeentelijk winterplan zet sterk in op een veilige wegsituatie en op verstandig strooien.

Het wegdek lijdt enorm onder de afgelopen winterse temperaturen en het bijhorende strooien. Na elke winterprik wordt met de vele putten en scheuren de schade aan onze wegen in Vlaanderen al snel duidelijk. Ook hier in Sint-Pieters-Leeuw heeft het barre winterweer erger toegeslagen op de wegen dan andere jaren, sommige wegen zoals de Huysegomstraat en de Van Cothemstraat lagen er dan ook slecht bij.

Op tal van plaatsen in de gemeente waar er al scheurtjes in het wegdek zaten, zijn die door de vrieskou groter geworden. Daarnaast hebben we veel meer zout moeten strooien door de aanhoudende sneeuwval. Toch zijn we niet bij de pakken blijven zitten. Van zodra het weer het toeliet heeft de gemeente het wegdek hersteld. Door de aanhoudende vriestemperaturen heeft dit evenwel even op zich laten wachten.

Wat de volgende winter betreft, hebben we beslist te investeren in materiaal voor het sneeuwruimen. Het nieuwe materiaal zal volgende winter reeds kunnen ingezet worden voor het sneeuwvrij maken van straten, fiets- en voetpaden. Wat dit laatste betreft willen we immers nog een stuk ambitieuzer zijn. De komst van een eigen borstelmachine laat ons toe om nog sterker in te zetten op het sneeuwvrij maken van fiets- en voetpaden, dit met een zeer beperkt verbruik van zout.’

%d bloggers liken dit: