2013-04-15-wzc-sint-antoniusSINT-PIETERS-LEEUW: – Joka organiseert al 30 jaar kampen in verschillende zorgvoorzieningen in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de zomermaanden zijn er kampen voor jongeren vanaf 16 jaar in een voorziening voor bejaarden, mensen met een beperking of psychiatrische patiënten. De jongeren leven een week in de voorziening en doen er vrijwilligerswerk; geven de bewoners extra aandacht, organiseren animatieactiviteiten, … Zo bezorgen ze de bewoners – en zichzelf – een weekje andere en, vooral, onvergetelijke vakantie.
Van 21 juli tot 26 juli 2013 vindt er een jokakamp plaats in Woon en Zorg Centrum Sint-Antonius te Sint-Pieters-Leeuw.

Info + inschrijven: www.jokaweb.be/jokaweb/03_kampen/voorzieningen/sintantonius_stpieters.php

Op een Joka-kamp doorbreken de jongeren het dagelijkse patroon van het leven van de bewoners van de verzorgingsinstelling. Zo zorgen ze voor een echte vakantiesfeer in de voorziening. De bewoners leven helemaal op omdat ze voelen dat ze toch nog belangrijk zijn.
2013-04-01-nieuwbouw_wzc-sint-antonius_01 2013-04-01-nieuwbouw_wzc-sint-antonius_02

ouderenIn een ouderenvoorziening gaan de jongeren in de voormiddag op bezoek bij de bewoners en slaan ze een babbeltje met hen. Als vrijwilliger zijn ze niet gebonden aan een strak tijdsschema, maar hebben ze de tijd om met de bewoners te kletsen, te luisteren naar hun verhalen, samen foto’s te bekijken, of een wandeling te maken. Na de middag organiseren ze een animatieactiviteit voor de bewoners of nemen ze hen mee op uitstap.

Boodschap van het personeel: “Wij houden jaarlijks van die frisse wind met jonge mensen, fijne gesprekken en toffe activiteiten die die Joka ons brengen!! We kijken er steevast naar uit!”

Adres WZC Sint-Antonius:J. Sermonstraat 17 te Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: