SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 13 mei 2012 (moederdag) zal de Leeuwse geschiedenis ingaan als de dag waarop alle Leeuwenaren op de fiets zaten,…
Het Zonnig Leven (Jan Vanderstraetenstraat 198) wordt één dag het kloppend wielerhart van de gemeente.

FIETS programma:
Uiteraard staat het fietsen centraal. We bieden daarom maar liefst drie verschillende fietsformules aan, zodat zowel jong als oud, getrainde als niet-getrainde, soepele als stramme fietser een traject op maat vindt om een tochtje te maken. Belangrijk is dat u fietst, maar vooral dat u zich onderweg wat amuseert!

PAJOTSE WEGRITTEN
In samenwerking met de Leeuwse Wielertoeristen zijn twee fietstochten uitgestippeld doorheen het Pajottenland. Deze trajecten pikken in op het bestaand fietsknooppuntennetwerk en leiden u langs pittoreske plaatsjes in de regio.
-Afstanden: 25 km en 50 km
-Inschrijving tussen 8.00 uur en 11.00 uur – ter plaatse.
-Deelnameprijs: gratis (verzekering inbegrepen).

MOUNTAINBIKETOUR
In samenwerking met de Hoebelbike worden twee mountainbikeparcours uitgestippeld. Deze worden ‘s ochtends zeer vroeg voor u bewegwijzerd, zodat u zich volledig kan concentreren op de technische stroken onderweg.
-Afstanden: 25 km en 45 km
-Inschrijving tussen 8.00 uur en 11.00 uur – ter plaatse.
-Deelnameprijs: 5 euro (ter plaatse te betalen) inclusief: verzekering, bevoorrading, bike-wash, 1 drankbonnetje.

SNEUKELTOCHT
Genieten staat centraal bij deze fietstocht. Sneukelen is namelijk een samenvoeging van sneuken (nieuwsgierig zijn) en smikkelen (lekker eten). De route is dan ook een echte ontdekkingstocht door de gemeente: we laten je geregeld halt houden om te proeven van regionaal lekkers of je te wijzen op een speciaal plekje. Deze tocht is bewust kort gehouden: zo kunnen ook de kinderen mee en is er tijd om onderweg rustig van al dat lekkers te genieten.
-Afstand: 16 km
-Inschrijving tussen 10.00 uur en 15.00 uur – ter plaatse.
-Deelnameprijs: 6 euro / gratis tot de leeftijd van 12 jaar (ter plaatse te betalen) inclusief: verzekering, 5 bonnetjes voor evenveel poefhaltes onderweg, fluo hesje of fluo rugzakhesje met unieke opdruk van het evenement, gratis kaart Zuunbeekroute.

GENIETERS programma
Wie niet meer zo gezwind over de Pajotse hellingen raakt, schotelen we een mooi alternatief voor om een leuke dag door te brengen. Naast een bezoekje aan een unieke tentoonstelling “De rijke fietsgeschiedenis van Leeuw” kan je bij mooi weer op ons buitenterras bij een hapje en drankje lekker relaxen.

TENTOONSTELLING
Vanaf 8.00 uur kan je de hele dag door de rijke fietsgeschiedenis van onze gemeente bewonderen op een unieke tentoonstelling. We besteden heel wat aandacht aan de cultuur rond het Leeuws wielrennen zoals de vele Leeuwse wielerclubs en de gedreven supporters langs de kant van de weg.

NOSTALBUS
Dit jaar rijdt de Nostalbus doorheen Pajottenland & Zennevallei.
Deze rijdende tentoonstelling van de erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei licht een tipje van de sluier op van het mobiliteitsverleden van de regio. De fiets mag daarbij zeker niet ontbreken.
Je kan de Nostalbus de hele dag door gratis bezoeken.
Je kan hem niet missen: hij zal voor de ingang van het Zonnig Leven geposteerd staan.
.

STANDJES, GADGETS EN PRIJZEN
Neem deel aan onze wedstrijd. Kom naar Leeuw Fietst en win een mountainbike!
Speciaal voor deze gelegenheid en enkel en alleen op deze dag, kan u enkele unieke gadgets kopen aan voordeeltarief en worden toeristische fietsbrochures aan promoprijzen aangeboden.
Fluohesjes en rugzakhoesjes zijn niet alleen veilig, het rugzakhoesje houdt de inhoud van je rugzak bij een onverwachte stortbui droog.
Het populaire fietsknooppuntennetwerk is vernieuwd! Vroeger had je enkel onze regio Pajottenland & Zennevallei op de kaart staan, nu is de hele provincie Vlaams-Brabant gebundeld in een nieuwe versie. Vanaf nu is de kaart te koop in ons toerismekantoor aan de prijs van 9,00 euro, maar speciaal voor deze gelegenheid kan je hem op 13 mei kopen aan de spotprijs van 7,00 euro!
Al onze promo’s vind je terug op onze stand aan het Zonnig Leven.

LICHAAM EN GEEST
Studentes zoeken vermoeide benen om hun cursus massagetechnieken in de praktijk om te zetten. Vermoeid na onze tochten en moet je met de fiets? Deze helpende handen zorgen dat je fris aan de terugtocht kan beginnen.
Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Doorlopend kan je aan de bar genieten van een streekbiertje of gewoon iets lekker fris. Om de honger te stillen na al die inspanningen, biedt Hoeveslagerij Berchemveld lekkere pensen aan.
Alle info vindt u eveneens op www.sint-pieters-leeuw.be/leeuwfietst

%d